Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 911 S/T: Τι κρύβει η πιο όμορφη 911;

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche 911 S/T: Τι κρύβει η πιο όμορφη 911;

ΝΕΑ

Porsche 911 S/T: Τι κρύβει η πιο όμορφη 911;

ΝΕΑ

Πρόκειται για μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής και ένας φόρος τιμής στην μεγάλη παράδοση της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Οι λάτρεις της Porsche, μπορούν να αποκτήσουν πλέον ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο, την 911 S/T, μια παραλλαγή περιορισμένης έκδοσης που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τόσο την 70ή επέτειο της Porsche όσο και το 60ό έτος της εμβληματικής 911.

Αυτό το αποκλειστικό μοντέλο, με την παραγωγή μόλις 1.963 μονάδων, αντλεί έμπνευση από τις αγωνιστικές 911 S των δεκαετιών ’60 και ’70, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία της GT3, ιστορικές λεπτομέρειες και ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων.

Κάτω από το καπό ο ατμοσφαιρικός κινητήρας 4,0 λίτρων δανεισμένος από την GT3 RS με απόδοση 525 ίππων.  Είναι η πρώτη φορά που η Porsche τοποθετεί τον κινητήρα GT3 RS με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και για πιο άμεσο έλεγχο και μείωση του βάρους κατά 10,4 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Με στόχο την επίτευξη της ελαφρύτερης Porsche 911 γενιάς 992 στην αγορά, η 911 S/T χρησιμοποιεί μια σειρά από προσεκτικά κατασκευασμένα ελαφριά εξαρτήματα.

Πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα χρησιμοποιείται για το καπό, την οροφή, τα μπροστινά φτερά, τις πόρτες, τον πίσω άξονα κ.ά.. Επιπλέον, ζάντες μαγνησίου, κεραμικά φρένα, μια μπαταρία εκκίνησης ιόντων λιθίου και ελαφρύ γυαλί συμβάλλουν στη συνολική μείωση του βάρους.

Advertisement

Με βάρος μόλις 1.386 κιλά η 911 S/T είναι ελαφρύτερη κατά 32 κιλά σε σύγκριση με την 911 GT3 Touring, με αποτέλεσμα εκπληκτικές επιδόσεις. Επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 310 χλμ/ώρα.

Η σχεδίασή της είναι η επιτομή του κλασικού και του απλού, χωρίς επιθετικά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ παραμένει πιστή στις ιστορικές της ρίζες με το αρχικό έμβλημα της Porsche και ένα ειδικό “Heritage Design Package”.

Advertisement

Αυτό το πακέτο επιτρέπει στους αγοραστές να επιλέξουν το αποκλειστικό χρώμα Shore Blue Metallic, το οποίο συμπληρώνεται από ζάντες χρώματος Ceramica και ένα προσαρμόσιμο στρογγυλό αυτοκόλλητο στην πόρτα “αγωνιστικού τύπου”.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα με ειδικό vintage διάκοσμο. Στη γοητεία του εσωτερικού προσθέτουν τα σήματα “911 S/T”, όμορφα διακοσμημένα με χρυσό χρώμα.

Advertisement

Η 911 S/Τ θα κατασκευαστεί σε 1.963 μονάδες, και είναι ένας φόρος τιμής στο έτος του ντεμπούτου της 911. Για να κάνει αυτό το ταξίδι πραγματικά αξέχαστο, η Porsche Design προσφέρει στους τυχερούς ιδιοκτήτες το ρολόι Chronograph 1 – 911 S/T, με θήκη αλουμινίου σχεδιασμένη για απόλυτη ελαφρότητα.

Όπως είναι κατανοητό, η αποκλειστικότητα έχει και το κόστος, με την τιμή της να ξεκινά από τα 292.000 ευρώ. Χωρίς το ρολόι βέβαια που θέλει άλλα 12.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκανε παντιλίκια μπροστά σε αστυνομικούς (+video)
Εφεύρεση του… 1860 για τον ήχο των Porsche
Μια ακόμα μοναδική 911 σε δημοπρασία