Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Porsche 911 GT3 RS: Ιστορικό ρεκόρ με Ελληνοαμερικανό οδηγό

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 911 GT3 RS: Ιστορικό ρεκόρ με Ελληνοαμερικανό οδηγό

ΑΓΩΝΕΣ

Porsche 911 GT3 RS: Ιστορικό ρεκόρ με Ελληνοαμερικανό οδηγό

ΑΓΩΝΕΣ

Η νέα GT3 RS ισοπέδωσε το προηγούμενο ρεκόρ πίστας, στη Road America, με οδηγό τον Δημήτρη Δημάκο.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche 911 GT3 RS είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα πίστας στον πλανήτη, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μόλις έσπασε το ρεκόρ μοντέλου παραγωγής στην Road America.

Το street-legal sportscar σημείωσε χρόνο γύρου 2:13,8, με τον οδηγό αγώνων Ελληνοαμερικανό, Δημήτρη Δημάκο, πίσω από το τιμόνι.

Η GT3 RS με βάση το 992 ήταν σχεδόν 2 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, μια Porsche 911 GT2 RS 991,2 (2:15,1), παρά τη μεγάλη διαφορά στην απόδοση ισχύος. Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πάνω από 4,5 δευτερόλεπτα ταχύτερο από την προηγούμενη γενιά 911 GT3 RS στην ίδια πίστα.

Advertisement
Advertisement

Η φρεσκοστρωμένη πίστα Road America βρίσκεται στη λίμνη Έλκχαρτ του Ουισκόνσιν και έχει μήκος 6,5 χιλιόμετρα με συνολικά 14 στροφές.

Οι συνθήκες τη στιγμή της προσπάθειας ήταν σχεδόν τέλειες με θερμοκρασία 24 βαθμών Κελσίου και θερμοκρασία διαδρομής 32 βαθμών Κελσίου.

Ο χρόνος γύρου καταγράφηκε από τον ενσωματωμένο εξοπλισμό VBOX και επικυρώθηκε από την Goldcrest Motorsports.

Advertisement

Ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων, Δημήτρης Δημάκος, δεν είναι κάποιος τυχαίος στη Road America, αλλά ένας βετεράνος του Porsche Deluxe Carrera Cup Βόρειας Αμερικής. Μετά τον γύρο του που έσπασε το ρεκόρ, είπε: «Το μεγαλύτερο πράγμα δεν είναι απαραίτητα ο χρόνος του γύρου. Είναι η ευκολία με την οποία το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει αυτόν τον χρόνο γύρου και η εμπιστοσύνη που εμπνέει στον οδηγό. Το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί από κάποιον που είναι αρχάριος ή οδηγός μεσαίου επιπέδου και εξακολουθεί να είναι πολύ γρήγορο και άνετο στην οδήγηση».

Advertisement

Το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στην προσπάθεια ήταν μια ιδιόκτητη Porsche 911 GT3 RS του 2023, που είχε παραδοθεί μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

Το όχημα προδιαγραφών παραγωγής «ευθυγραμμίστηκε για την πίστα από εξουσιοδοτημένο Κέντρο Porsche και εφοδιάστηκε με τα προαιρετικά ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 R N0 με διαστάσεις 275/35 ZR20 μπροστά και 335/30 ZR21 πίσω.

Η GT3 RS εφοδιάζεται με έναν 4.0-λίτρων flat-six κινητήρα απόδοσης 518 ίππων, αποκλειστικά σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο ταχυτήτων PDK επτά σχέσεων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Η ηλεκτρική Macan έρχεται, η συμβατική μένει
Συγκριτική δοκιμή: Lamborghini Huracan Tecnica vs Porsche 911 GT3
Η Porsche τιμά το Le Mans, με μια σπέσιαλ 911