Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche τιμά το Le Mans, με μια σπέσιαλ 911

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche τιμά το Le Mans, με μια σπέσιαλ 911

ΝΕΑ

Η Porsche τιμά το Le Mans, με μια σπέσιαλ 911

ΝΕΑ

H Porsche France αποκάλυψε μια ειδική έκδοση της τρέχουσας 911, για να τιμήσει την εκατονταετηρίδα των 24 ωρών του Le Mans.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο βασίζεται στην 911 Carrera GTS με διάφορες στιλιστικές πινελιές, εμπνευσμένες από το Le Mans και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 72 μονάδων, αποκλειστικά για τη γαλλική αγορά.

Η Porsche 911 Carrera GTS Le Mans Centenaire Edition διαθέτει μοναδικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από δύο νικητές του Le Mans.

Tην κλασική 356 SL, που κέρδισε μια νίκη κατηγορίας το 1951 και την εξωτική 911 θριαμβεύτρια του αγώνα του 1998, με δύο Γάλλους οδηγούς πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Η ειδική έκδοση φέρει την υπογραφή του Γκραντ Λάρσον, ο οποίος είναι ο Διευθυντής Ειδικών Έργων στο τμήμα Porsche Style και ο άνθρωπος πίσω από το αρχικό Boxster. Το project άρχισε το 2020, με αποτέλεσμα 25 ειδικά εξαρτήματα, που παραπέμπουν στον εμβληματικό αγώνα.

Η εξωτερική απόχρωση Le Mans Silver αναπτύχθηκε με τη βοήθεια του Ροντ Έμορι, που είναι ο ιδιοκτήτης της 356 SL. Ο αριθμός 46 στις πόρτες και η δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό του Graphite Blue σε συνδυασμό με γούστο με βελούδινα ένθετα στα καθίσματα, ήταν επίσης εμπνευσμένα από τον αγώνα του 1951.

Advertisement

Από την άλλη πλευρά, τα αεριζόμενα πλαϊνά πάνελ, οι ζάντες αλουμινίου βαμμένες με Aurum και οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας αποτελούν αναφορές στην πιο πρόσφατη 911 GT1.

Χαρακτηριστικό είναι το χειροποίητο σήμα στο κάλυμμα του κινητήρα, κάτω από το «”Born in Le Mans”.

Advertisement

Κατασκευασμένο σε Zuffenhausen και το 3D-εκτυπωμένο σήμα δίπλα στην κολόνα B, που παρουσιάζει τη διάταξη του κυκλώματος La Sarthe θα διασφαλίσει ότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτή δεν είναι μια τυπική 911.

Δεν υπάρχουν μηχανικές αλλαγές, πράγμα που σημαίνει ότι ο flat six 3,0 λίτρων twin-turbo αποδίδει 480 ίππους και 570 Nm ροπής.

Advertisement

Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα είτε μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 7 σχέσεων είτε με κιβώτιο PDK 8 σχέσεων. Το μοντέλο κληρονομεί επίσης την πιο σπορ διάταξη σασί της Carrera GTS.

Η 911 Carrera GTS Le Mans Centenaire Edition είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία στην τιμή των 237.819 ευρώ, αποκλειστικά για τη γαλλική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μαντέψτε που κοιμήθηκε ο CEO της Porsche στον 24ωρο του Λε Μαν
Η νέα Porsche Macan EV και η θάλασσα (+ video)
Απίστευτο το πόσες πολλές Porsche έχουν πουληθεί φέτος στην Ελλάδα