Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πονοκέφαλο προκαλούν οι παραγγελίες του Tesla των 1.020 ίππων στην Ελλάδα

Ελλάδα 9:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πονοκέφαλο προκαλούν οι παραγγελίες του Tesla των 1.020 ίππων στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Πονοκέφαλο προκαλούν οι παραγγελίες του Tesla των 1.020 ίππων στην Ελλάδα

ΝΕΑ

«Πάγωσε» τις παραγγελίες του Model S Plaid στην χώρα μας η εισαγωγική εταιρεία γιατί δεν μπορεί να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση! Πόσοι τυχεροί θα το παραλάβουν το 2023…

Advertisement
Advertisement

Δεν αποτελεί πλέον είδηση πως στην Ελλάδα πωλούνται ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η Tesla σε αυτήν την κατηγορία κάνει… πάρτι. Ήδη στη χώρα μας έχουν παραγγελθεί εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν 1.300 ενώ αν προσθέσουμε και όσα έχουν έρθει από το εξωτερικό ο αριθμός αυξάνει σημαντικά ξεπερνώντας τις 1.500 μονάδες.

Στη χώρα μας είναι διαθέσιμα τα Model 3 και Model Υ, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε και η διάθεση της έκδοσης Model Y Performance, το οποίο αποδίδει περισσότερους από 500 ίππους και κατασκευάζεται στο νέο GigaFactory που έχει έδρα τη Γερμανία.

Ωστόσο ένα μοντέλο που κλέβει την παράσταση και αναμένεται να το δούμε το 2023 είναι το Model S στην έκδοση Plaid. Βασικά πρόκειται για το κορυφαίο και ταχύτερο Tesla στην ιστορία το οποίο έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των απανταχού γρήγορων οδηγών σε όλον τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Απίστευτες επιδόσεις

Το εν λόγω μοντέλο με βάρος 2.162 κιλά αποδίδει 1.022 ίππους (από τρία μοτέρ) μέσω των τεσσάρων τροχών και προσφέρει επιδόσεις που κόβουν την ανάσα παραπέμποντας σε υπεραυτοκίνητο. Συγκεκριμένα και στη γλώσσα των αριθμών το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,1 δευτερόλεπτα, το 0-400 (μέτρα) σε 9,23 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη φίρμα η αυτονομία αγγίζει τα 637 χιλιόμετρα (με… κανονική οδήγηση). Αίσθηση προκαλούν επίσης και άλλα στοιχεία όπως ο χώρος αποσκευών των 793 λίτρων (!), η 17άρα οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα με ανάλυση 2200 x 1300. Το ηχοσύστημα των 22-ηχείων και των 960 watt και το… τιμόνι!

Advertisement

Παραγγελίες… στοπ

Η τιμή στην Ελλάδα ξεπερνά τα 130.000 ευρώ, αλλά όπως φαίνεται δεν πτοεί καθόλου το αγοραστικό κοινό που το θέλει με… αίμα. Ήδη οι παραγγελίες για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι υψηλές και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto έχουν ξεπεράσει τις 90.

Advertisement

Οσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε νέα παραγγελία, δεν έχουν τη δυνατότητα καθώς η εταιρεία τις «πάγωσε» εξαιτίας της ζήτησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα σκαριά μια BMW που θα κάψει καρδιές (και πορτοφόλια)
H Ford Mustang Mach-E αποτελεί κορυφαία επιλογή!
To νέο Honda Civic Type R πήγε για ρεκόρ στο Nurburgring;

Advertisement