Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες Ferrari και Lamborghini έχουν πουληθεί Ελλάδα;

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες Ferrari και Lamborghini έχουν πουληθεί Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσες Ferrari και Lamborghini έχουν πουληθεί Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσα αυτοκίνητα καινούργια και μεταχειρισμένα έχουν πουληθεί στην Ελλάδα τους 15 τελευταίους μήνες; Το Newsauto έχει την απάντηση…

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που κράτησε δέκα χρόνια αλλά και στα δύο χρόνια πανδημίας, εκατοντάδες ή και χιλιάδες ακριβά αυτοκίνητα άλλαξαν χέρια. Πολλοί ήταν αυτοί που πιάστηκαν στον ύπνο, πουλώντας σε εξευτελιστικές τιμές τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα που κόστιζαν μία περιουσία και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι τιμές τους κατέρρευσαν.

Ήταν η περίοδος που δεν έβλεπες ούτε για… δείγμα ακριβό αυτοκίνητο στην Ελλάδα, ενώ όσοι τα είχαν και κατάφεραν να τα κρατήσουν, δεν τα κυκλοφορούσαν για να μην προκαλούν.

Οι εποχές όμως άλλαξαν, η Ελλάδα άρχισε να βρίσκει σιγά – σιγά τα πατήματά της και η αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων, με τη σειρά της άρχισε και αυτή να επιστρέφει.

Κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσά μας…

Advertisement
Advertisement

Αυτοκίνητα όπως Lamborghini και Ferrari ήδη κυκλοφορούν και πάλι ανάμεσά μας ενώ μετά από χρόνια έχουμε δει να ταξινομούνται καινούργια super cars αλλά και πολλά να αλλάζουν χέρια.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το 2023 άλλαξαν χέρια και ταξινομήθηκαν 18 αυτοκίνητα Ferrari. Τα 15 αφορούσαν σε μεταχειρισμένα μοντέλα και τα 3 σε καινούργια.

Αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες
Αντίστοιχα η Lamborghini διέθεσε 9 αυτοκίνητα, όλα μεταχειρισμένα. Και στις δύο περιπτώσεις των ιταλικών μοντέλων, οι πωλήσεις αφορούν σε οχήματα με ελληνικές πινακίδες και όχι σε οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και έχουν ξένες πινακίδες.

Για το 2024 και για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, η Ferrari έχει διαθέσει 4 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ από την πλευρά της και για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Lamborghini έχει διαθέσει 7 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.