Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται το μονοθέσιο της Benetton-Ford του 1993

Ελλάδα 1:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται το μονοθέσιο της Benetton-Ford του 1993

ΝΕΑ

Πωλείται το μονοθέσιο της Benetton-Ford του 1993

ΝΕΑ

Ένα πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο της F1 του 1993, που είχαν οδηγήσει οι Riccardo Patrese και Michael Schumacher πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό.

Advertisement
Advertisement

Το μονοθέσιο της Formula 1 και συγκεκριμένα η Benetton-Ford B193B με σειριακό αριθμό του πλαισίου B193B-04 βγαίνει στο σφυρί. Το εν λόγω μονοθέσιο του 1993 παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Goodwood και αξίζει να αναφερθεί ότι η κατάστασή του είναι πλήρως λειτουργική.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι με αυτό το μονοθέσιο κυκλοφόρησαν οι Riccardo Patrese και Michael Schumacher, ενώ όποιος τυχερός βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και το αποκτήσει, τότε θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία βόλτα… εάν τα καταφέρει!

Εδώ να σημειώσουμε ότι δεν είναι σύνηθες η πώληση ενός ολοκληρωμένου μονοθέσιου. Δηλαδή, τα μονοθέσια προσφέρονται χωρίς κινητήρα ή χωρίς τα ηλεκτρονικά συστήματα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως έχουμε την εξαίρεση…

Advertisement
Advertisement

Η Benetton B193B ήταν πιο στενή από τον προκάτοχό της κατά 15 εκ. και το συνολικό βάρος είναι μόλις 505 κιλά. Ο V8 τοποθετείται πίσω από τον οδηγό και ο κινητήρας ήταν μάρκας Ford με απόδοση λίγο πάνω από 710 ίππους και οι μέγιστες στρ./λεπτό έφταναν τις 13.200.

Το μονοθέσιο με κωδικό B δεν φέρει το σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο ο Ricciardo Patrese είχε δηλώσει ότι μόνο κακό έκανε στο σύνολο. Από την άλλη, ο Schumacher με το Benetton-Ford B193C, το οποίο είχε την τετραδιεύθυνση, ισχυρίστηκε ότι ήταν καλό σύστημα για την εποχή του, παρόλο που δεν κατάφερε να τερματίσει στους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Advertisement

To συγκεκριμένο μονοθέσιο πήρε μέρος στο βρετανικό Grand Prix από τον Ricciardo Patrese και τερμάτισε 3ος. Μαζί όμως με αυτό το μονοθέσιο, ο αγοραστής θα πάρει και ένα καλούπι του καθίσματος που κουμπώνει στο σασί του B193B και έχει τα αρχικά του Patrese και του Schumacher.

Advertisement

Οι πρώτες εκτιμήσεις της πώλησης του μονοθέσιου κάνουν λόγο για μια τιμή που θα μπορέσει να φτάσει και λίγο πάνω από τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από τους πλειοδότες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Senna: Μονοθέσιο-αφιέρωμα στον Ayrton
Πωλείται η θρυλική F300 του Michael Schumacher
Michael Schumacher: Οκτώ χρόνια άνισης μάχης

 

Advertisement