Κορίνα Σουμάχερ: Όταν ακούω το τραγούδι μας, κλαίω (+video)
FORMULA 1
Η σύζυγος του Γερμανού θρύλου των αγώνων αποκαλύπτει κρυφές πτυχές της κοινής της ζωής με τον Μίχαελ, στο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Schumacher ’94- Η γέννηση ενός θρύλου», το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου.
Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 105 λεπτών παρουσιάζει πολλούς από τους συγχρόνους του Μίχαελ Σουμάχερ, οι οποίοι μοιράζονται αναμνήσεις από την περίοδο κατά την οποίαν ο μεγάλος Γερμανός καθιερωνόταν στο στερέωμα της F1.
WHAT CAR
Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην μάνατζερ του Σούμι, Βίλι Βέμπερ, ο παρουσιαστής του RTL Κάι Έμπελ, ο τότε επικεφαλής της Benetton, Φλάβιο Μπριατόρε και φυσικά η σύζυγος του Μίχαελ, Κορίνα, η οποία αποκαλύπτει πολλές προσωπικές λεπτομέρειες. «Η μητέρα μου ήταν εντελώς αντίθετη. Έλεγε πάντα: “Κοίτα τον Σουμάχερ! Έχουν πίστα καρτ στο σπίτι, διώχνουν όποιον κάνει κάτι κακό, και τώρα αυτός διώχνει κόσμο!» θυμάται η Κορίνα.
«Η καρδιά μου είναι μαζί του όταν κερδίζει. Και επίσης όταν χάνει. Η καρδιά μου είναι πάντα εκεί. Όταν είσαι με κάποιον που ανυπομονείς να βλέπεις κάθε μέρα, αυτό είναι υπέροχο!» συνεχίζει η σύζυγος του Σουμάχερ, η οποία δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της. «Το “Rush Rush” της Paula Abdul ήταν το τραγούδι μας όταν γνωριστήκαμε. Όταν το ακούω σήμερα, όταν είμαι στο αυτοκίνητο, κλαίω μόνη μου» αποκαλύπτει η Κορίνα.
Η Κορίνα είχε συνηθίσει επίσης ακραίες εκφράσεις θαυμασμού από οπαδούς του συζύγου της. «Λάμβανε πολλά. Επίσης, από μια νεαρή κοπέλα που έστελνε πάντα εσώρουχα μαζί με την αλληλογραφία του. Το όνομά της ήταν Γιούτα. Κάποια στιγμή, το “Έλα, Γιούτα” έγινε η συνηθισμένη του φράση».
Πάντα, όμως, ο Μίχαελ της ήταν αφοσιωμένος και συζητόυσε μαζί της όλα όσα τον απασχολούσαν. «Είχαμε ένα παγκάκι όπου πάντα συζητούσαμε τα πράγματα όταν προέκυπτε κάτι. Αν εγώ φώναζα πιο δυνατά στην αρχή, αυτός πάντα σιωπούσε».
Δεν έπρεπε να αγωνιστεί στην Ίμολα
Η Κορίνα αποκαλύπτει, επίσης, ότι ο Μίχαελ δεν ήθελε να αγωνιστεί στο μοιραίο τριήμερο της Ίμολα του 1994, μετά τον θάνατο του Ρόλαντ Ρατσενμπέργκερ το Σάββατο. «Μακάρι να μην είχαν αγωνιστεί. Ο Μίχαελ έλεγε επίσης ότι δεν έπρεπε. Αλλά αν η απόφαση είναι «να αγωνιστείς», τότε πρέπει να αγωνιστείς» θυμάαι η Κορίνα.
Μετά το ατύχημα του Σένα, ο Σουμάχερ έκλαψε στην κουζίνα του χώρου φιλοξενίας της ομάδας του, της Μπένετον, και σκέφτηκε να τερματίσει την καριέρα του. Ο Βίλι Βέμπερ το επιβεβαιώνει: «Έκλαψε στο λεωφορείο και μου είπε ότι σκεφτόταν αν ήθελε να οδηγήσει στον επόμενο αγώνα». Κράτησε τις αμφιβολίες του μυστικές από την Κορίνα: «Δεν μου είπε ότι δεν μπορούσε να το κάνει άλλο. Νομίζω ότι ήθελε να με προστατεύσει» λέει η σύζυγός του.
Στο τέλος της σεζόν, ο Μάικλ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά σε ένα δραματικό φινάλε εναντίον του Ντέιμον Χιλ στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. «Ο Μίχαελ είχε δώδεκα αγώνες (σ.σ. ακυρώθηκε από δύο και δεν συμμετείχε καν λόγω τιμωρίας σε ακόμη δύο), οι άλλοι δεκαέξι. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Και όπως ξέρουμε, υπάρχουν κι άλλα που θα ακολουθήσουν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡA
F1: Αυτό είναι το πρόγραμμα του 2027 με 10 Sprint
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Γιατί διεξάγεται το Σάββατο;
F1: Εγκρίθηκαν και επίσημα οι συντομότεροι αγώνες από το 2027
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις