ΝΕΑ

Μία Mercedes G-Class έτοιμη για τη μάχη (+video)

Ελλάδα 18:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία Mercedes G-Class έτοιμη για τη μάχη (+video)

ΝΕΑ

Μία Mercedes G-Class έτοιμη για τη μάχη (+video)

ΝΕΑ

Μια G-Class μπορείτε να την δείτε στα πιο high μέρη του πλανήτη. Αλλά και τα πεδία των μαχών φαίνεται ότι της ταιριάζουν εξίσου.

Advertisement
Advertisement

Η Rheinmetall AG είναι γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων και όπλων, με έδρα το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Και είναι αυτή που παρουσιάζει μία «πολεμική μηχανή» βασισμένη στην Mercedes G-Class.

Το όχημα που ετοίμασε το ονομάζει Caracal και είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει προσωπικό με ασφάλεια και με ισχυρή δύναμη πυρός στο πεδίο της μάχης αλλά και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί κάποια επέμβαση ειδικών δυνάμεων.

Το κύριο χαρακτηριστικό του οχήματος είναι το σχετικά μικρό του μέγεθος (για την πολεμική βιομηχανία βέβαια), κάτι που του επιτρέπει να μπορεί να μεταφερθεί με ελικόπτερο στο σημείο που πρέπει να δράσει.

Advertisement
Advertisement

Έχει δοθεί στην όσο το δυνατόν στιβαρή κατασκευή του πλαισίου και του αμαξώματος ενώ η modular φιλοσοφία του δίνει την δυνατότητα να παίρνει διάφορες μορφές. Από όχημα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού μέχρι ασθενοφόρο πρώτης γραμμής ή και για μεταφορά υλικών.

Πρόκειται για μία αποκλειστική συνεργασία μεταξύ της Rheinmetall και της Mercedes στην οποία συμμετέχει και η εταιρία ACS Armoured Car Systems για την φροντίδα της θωράκισης.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι μία ειδική ενισχυμένη έκδοση του αντίστοιχου της κανονικής G-Class ενώ η υπερκατασκευή είναι φτιαγμένη από την ACS με στόχο να είναι ελαφριά αλλά και ικανή να προστατεύσει τους επιβαίνοντες.

Advertisement

Μπορεί να ενσωματώσει όπλα πεζικού αλλά και βαρύτερο οπλισμό πάνω σε ειδική βάση.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει σε μεγάλη κλίμακα μέσα στο 2023 και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας παρέχεται υποστήριξη 20 ετών από την Rheinmetall.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το αυτοκίνητο τις ελκύει πολύ!
Μη ξεγελιέστε: Ακόμα και τα θηρία κολλάνε στο χιόνι (+videos)
Αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική Mercedes G-Class!