Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η σπάνια Ferrari του Elton John

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η σπάνια Ferrari του Elton John

ΝΕΑ

Πωλείται η σπάνια Ferrari του Elton John

ΝΕΑ

Ο Elton John δεν φημίζεται για τη διακριτικότητα του ή το κριτήριο μόδας που είχε εντός και εκτός σκηνής, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αγόρασε μια Ferrari Daytona τη δεκαετία του 1970.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, από τότε δηλαδή που έγινε για πρώτη φορά παγκόσμιος σταρ, ο Elton John μετατράπηκε σε αθεράπευτος petrolhead. Όπως ακριβώς το διαβάσατε…

Ως αποτέλεσμα λοιπόν να διατηρεί ένα σημαντικό αριθμό αξιόλογων αυτοκινήτων στο προσωπικό γκαράζ του, όπως δηλαδή, supercars, sportscars αλλά ακόμη και πολυτελή οχήματα.

Σε διάφορες στιγμές της ζωής του ήταν ιδιοκτήτης των Aston Martin V8 Vantage Volante, Jaguar E-Type, Bentley Turbo R Saloon, Rolls Royce Silver Cloud III, Aston Martin V8 Vantage V550, Ferrari 512TR και φυσικά του αυτοκινήτου που βλέπετε εδώ – της Ferrari 365 GTB/4 Daytona του 1972.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, το πρώτο πράγμα που θα σας πει κάποιος ορκισμένος των κλασικών αυτοκινήτων είναι ότι η Ferrari Daytona δεν ονομάζεται πραγματικά Daytona, αλλά Ferrari 365 GTB/4.

Το προσωνύμιο Daytona δόθηκε στο αυτοκίνητο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγο μετά την παρουσίασή του το 1968. Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο ψευδώνυμο οφείλεται στο θεαματικό 1-2-3 της Ferrari στις 24 h της Daytona το 1967, με τις 330 P3 / 4, 330 P4 και 412 P.

Λέγεται πως στον Enzo Ferrari δεν άρεσε ποτέ αυτό το όνομα και κατά συνέπεια, μέχρι σήμερα η Ferrari σπάνια το χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Οι μηχανικοί της Ferrari ξεκίνησαν να δημιουργούν τότε ένα νέο αυτοκίνητο προκειμένου να αντικαταστήσουν τη Ferrari 275 GTB, και φυσικά να ξεπεράσουν τη Lamborghini Miura.

Advertisement

Το αυτοκίνητο που εξέλιξαν ήταν η 365 GTB/4, ή Daytona, ένα σπορ αυτοκίνητο GT με κινητήρα 4,4 λίτρων Colombo V12 347 ίππων, ικανό να φτάσει στα 280 km/h – ακριβώς 5 km/h περισσότερα από την τελική ταχύτητα της Miura.

H Ferrari του Elton John αποτελεί ένα από τα 158 δεξιοτίμονα κομμάτια που κατασκευάστηκαν από το εργοστάσιο στο σωστό χρώμα του πάθους, το Rosso Chiro με εσωτερικό Nero.

Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο απέκτησε πρόσφατα το πιστοποιητικό της Ferrari Classiche “Red Book”, κάτι που σημαίνει ότι έχει εξεταστεί διεξοδικά από τους ειδικούς της Ferrari και επιβεβαιώνεται πως όλα επάνω του είναι πρωτότυπα, συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων αριθμών του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψηφιακή πρεμιέρα της σύγχρονης Ferrari Daytona Shooting Brake
Έτσι επισκευάζεται μια τρακαρισμένη Ferrari F430 (+video)
Σπάνια Ferrari Daytona ανασύρθηκε μετά από 40 έτη