Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπάνια Ferrari Daytona ανασύρθηκε μετά από 40 έτη

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπάνια Ferrari Daytona ανασύρθηκε μετά από 40 έτη

ΝΕΑ

Σπάνια Ferrari Daytona ανασύρθηκε μετά από 40 έτη

ΝΕΑ

Μια μοναδική Ferrari η διάσημη Daytona βρέθηκε να κρύβεται κάτω από ένα υπόστεγο στην Ιαπωνία μετά από σχεδόν 4 δεκαετίες. Ο κρυμμένος θησαυρός αποτελεί το καλύτερο δώρο για κάθε λάτρη της αυτοκίνησης. Ένα «ξεσκόνισμα» εντός και εκτός απαιτείται για να λάμπει όπως πρώτα…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Ferrari πραγματοποίησε λίγο παραπάνω από 1.200 365 GTB/4 Daytonas μεταξύ 1969 και 1973, με πέντε μάλιστα αγωνιστικά αυτοκίνητα με μικρότερο απόβαρο. Αυτή είναι η μόνη Daytona δρόμου με αμάξωμα αλουμινίου από την Scaglietti, ένα αυτοκίνητο που πωλήθηκε καινούργιο στον Luciano Conti, στενό φίλο του Enzo Ferrari.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1969, το πλαίσιο αναγράφει τον αριθμό 12653 ενώ το σώμα Scaglietti υιοθετεί τον αριθμό 32. Αυτή η Daytona ήρθε επίσης εξοπλισμένη με τους επιθυμητούς προβολείς από πλεξιγκλάς και ηλεκτρικά παράθυρα, εκτός από το ειδικά διαμορφωμένο αμάξωμα αλουμινίου.

Advertisement
Advertisement

Ferrari-365GTB4-DaytonaBerlinettaAlloy-front-tsiro-640

Το 1971, το αυτοκίνητο εισήχθη στην Ιαπωνία όπου μοιράστηκε τρεις ιδιοκτήτες, ο τελευταίος ήταν ο Makoto Takai ο οποίος είχε αποθηκεύσει το αυτοκίνητο για σχεδόν 4 δεκαετίες. Πολύ λίγοι συλλέκτες γνώριζαν ότι αυτό το αυτοκίνητο υπήρχε και πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να το αγοράσουν χωρίς επιτυχία.

Ferrari-365GTB4-DaytonaBerlinettaAlloy-tsiro-640

Advertisement

Η σπάνια Ferrari υποβλήθηκε σε εμπεριστατωμένη αξιολόγηση τον περασμένο Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή η Daytona είναι ένα αντίστοιχο αριθμητικό, αυθεντικό αυτοκίνητο Scaglietti με αλουμίνιο, το μοναδικό του είδους. Η συγκεκριμένη Daytona θα δημοπρατηθεί στην εκδήλωση της Ferrari – Leggenda E Passione της RM Sotheby στις 9 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να φθάσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια (1,7 εκατομμύρια ευρώ).

Ferrari-365GTB4-DaytonaBerlinettaAlloy-back-tsiro-640

Advertisement