Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Ferrari Arno του 1952

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται η Ferrari Arno του 1952

ΝΕΑ

Πωλείται η Ferrari Arno του 1952

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα ταχύπλοο που είχε κατασκευαστεί το 1952 από τη Ferrari για να σπάσει κάποια ρεκόρ ταχύτητας και τώρα πωλείται σε άριστη όπως φαίνεται κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Το καταπληκτικό ταχύπλοο της Ferrari, «κυνηγούσε» τα ρεκόρ ταχύτητας στη δεκαετία του ‘50 και τώρα είναι προς πώληση για άλλη μια φορά, σε τιμή που μόνο ένας πιστός συλλέκτης της Ιταλικής φίρμας μπορεί να ανταποκριθεί.

Αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι το Ferrari Arno XI του 1952 και είναι ένα ταχύπλοο που δημιουργήθηκε για να κυνηγήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία των 800 κιλών. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Achille Castoldi ο οποίος ανέθεσε τη δημιουργία του σκάφους στον ίδιο τον Enzo Ferrari. Ο Castoldi απέκτησε αρχικά έναν κινητήρα V12 4,5 λίτρων για το σκάφος του, από μια Ferrari 375 αλλά λίγο καιρό μετά, ο Enzo Ferrari αποφάσισε ότι θα χρειαζόταν περισσότερη ισχύ για να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες επεμβάσεις στον κινητήρα. η απόδοσή του, μετά τις φροντίδες που επέβλεπε ο Enzo Ferrari, έφτασε κάπου ανάμεσα στους 550 και τους 600 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το ταχύπλοο έχει μια πολύ εντυπωσιακή αεροδυναμική σχεδίαση. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του είναι το ξύλο και ο καπλαμάς από μαόνι. Το επάνω μέρος είναι βαμμένο σε Ferrari Red απόχρωση και υπάρχει ένα κόκκινο δερμάτινο κάθισμα. Το σκάφος διαθέτει επίσης ένα τεράστιο «πτερύγιο καρχαρία» που εκτείνεται πίσω από το κεφάλι του πιλότου μέχρι την άκρη. Το αεροδυναμικό του σχήμα ήταν αποτελεσματικό και το βοήθησε να πετύχει ένα ρεκόρ 242 χλμ./ώρα που ήταν αδιανόητα υψηλή ταχύτητα για την εποχή του. Από τότε το σκάφος έχει ανακαινιστεί εκτενώς και επί του παρόντος συντηρείται από τη Ferrari Classiche. Τελευταία φορά που άλλαξε ιδιοκτήτη, ήταν το 2012 μέσω δημοπρασίας από την RM Sotheby’s, όπου η τιμή του έφτασε τα 868.000 ευρώ. Τώρα είναι διαθέσιμο από την duPont Registry και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, ο πωλητής του για να το αποχωριστεί, ζητάει ένα ποσό της τάξης των 10,2 εκατομμυρίων ευρών.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Enzo Ferrari;

Σκέψεις για το απόλυτο υπεραυτοκίνητο με έμπνευση την F40

Advertisement

Ferrari Omologata: H κτηνώδης εκδοχή της 812 Superfast