Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται ένα κομμάτι της ιστορίας της Jaguar (+video)

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται ένα κομμάτι της ιστορίας της Jaguar (+video)

ΝΕΑ

Πωλείται ένα κομμάτι της ιστορίας της Jaguar (+video)

ΝΕΑ

Κάθε συλλέκτης θέλει το αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσει να έχει μια ιστορία, ώστε να μπορεί να εντοπιστεί η καταγωγή του και να αποδειχθεί η αυθεντικότητά του.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η εξαιρετικά σπάνια Jaguar E-Type Lightweight Competition που ετοιμάζεται να βγει στο σφυρί έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πει.

Η Lightweight coupe Jaguar E-Type που αγωνίστηκε στο Le Mans βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams στις 19 Αυγούστου στο Carmel της Καλιφόρνια. Το αυτοκίνητο αγωνίστηκε στο Le Mans το 1963 από τους Bob Grossman και Briggs Cunningham για την ομώνυμη ομάδα του τελευταίου. Είναι ένα από τα μόλις 12 κομμάτια που κατασκευάστηκαν ποτέ από τη Jaguar.

Η περιορισμένη σειρά μοντέλων Lightweight E-type της Jaguar κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας πάνελ αλουμινίου στο αμάξωμα και μια ελαφρύτερη έκδοση του 3,8 λίτρων κινητήρα, που απέδιδε 297 ίππους. Ο κινητήρας αναβαθμίστηκε επίσης με ψεκασμό καυσίμου Lucas, λίπανση ξηρού κάρτερ και πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ZF.

Advertisement
Advertisement

Ο Briggs Cunningham αγόρασε τρεις Lightweight E-Types , μία από αυτές είναι αυτή που δημοπρατείται με αριθμό πλαισίου #S850664. Ο Cunningham αγωνίστηκε με αυτή και μετά την έβαλε στο μουσείο του (για φορολογικούς λόγους) στην Κόστα Μέσα της Καλιφόρνια.

Η Jaguar E-Type Lightweight Competition πρόκειται να δημοπρατηθεί κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης του Monterey Car Week στη δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Quail Lodge & Golf Club στο Carmel της Καλιφόρνια, που θα γίνει στις 19 Αυγούστου. Η εκτιμώμενη τιμή της Lightweight είναι πάνω από 1.000.000 ευρώ, αφού πρόκειται για ένα όχι αναπαλαιωμένο αυτοκίνητο με τον γνήσιο κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρική η Jaguar E-Type με αυτονομία 400 χιλιόμετρα
Στο σφυρί η συλλογή του ντράμερ των Rush
Είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς μια Jaguar E-Type;

Advertisement