Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς μια Jaguar E-Type;

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς μια Jaguar E-Type;

ΝΕΑ

Είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς μια Jaguar E-Type;

ΝΕΑ

Μια E-Type, το μοντέλο της Jaguar που έχει φτάσει να θεωρείται έργο τέχνης βρέθηκε σε ένα γκαράζ και πρόκειται να δημοπρατηθεί το Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar E-Type χρειάζεται κάμποση φροντίδα για να ανακτήσει τη λάμψη της νιότης της, καθώς είχε μείνει ακίνητη για πολά χρόνια.

Η Jaguar κατασκεύασε τη Σειρά 1 της κλασικής Ε-Type από το 1961 έως το 1968 και η συγκεκριμένη είναι παραγωγής 1965. Βρέθηκε σε ένα γεμάτο σκουπίδια γκαράζ, με κάποιες ελλείψεις, όπως είναι ο μπροστινός δεξής προβολέας αλλά και κάποιες «εργασίες που έμειναν στη μέση» στην καμπίνα της. Αρκετά μεγάλη έκταση έχει πάρει η σκουριά σε όλα τα σημεία του αυτοκινήτου, ενώ λίγο από το αρχικό της μπλε χρώμα το αμάξωμα διακρίνεται σε ορισμένα σημεία.

Advertisement
Advertisement

Το ξύλινο τιμόνι και το ταμπλό γενικότερα, δείχνει άρτιο και σε σχετικά καλή κατάσταση. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι είδους ιδιοκτήτης θα άφηνε ένα τέτοιο αυτοκίνητο να διαλύεται μέσα σε κλειστό γκαράζ αλλά και πάλι, δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό και «στα παπούτσια» κανενός. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι ο εξαλύκινδρος σε σειρά με τη χωρητικότητα των 4,2 λίτρων που απέδιδε 269 ίππους και μέγιστη τιμή ροπής τα 384 Nm.

Στο κοντέρ του αυτοκινήτου που είναι σε μίλια, γράφει 79.651 που αντιστοιχούν σε 128.186 χιλιόμετρα. Οι υπεύθυνη εταιρεία για τη δημοπρασία του αυτοκινήτου, θεωρεί πως τα χιλιόμετρα αυτά είναι τα γνήσια. Για τον μέχρι τώρα ιδιοκτήτη, η H&H Classics που έχει την ευθύνη της δημοπρασίας και μας δίνει κάποια στοιχεία, λέει πως ήταν ο ίδιος από το 1971 μέχρι τώρα, ενώ από το 1965 μέχρι το 1971 το αυτοκίνητο είχε αλλάξει άλλους δύο ιδιοκτήτες.

Advertisement

Οι πληροφορίες της H&H Classics, κάνουν λόγο για την ακινησία του αυτοκινήτου πως ξεκίνησε κάποια στιγμή μεταξύ 1973 και 1974. Η εταιρεία πρόκειται να το δημοπρατήσει σε αυτή την κατάσταση που το βρήκε στις 15 Μαρτίου 2022, ελπίζοντας πως το αυτοκίνητο θα βρει ένα νέο ιδιοκτήτη που θα το αγαπήσει τόσο που θα διαθέσει το χρόνο και το (πολύ) χρήμα που θα απαιτηθεί για να επανέλθει σε τέλεια κατάσταση αισθητική αλλά και λειτουργική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα αυτοκίνητα που άλλαξαν τη μοίρα των εταιρειών τους
Jaguar: Πέφτει σε «χειμερία νάρκη» μέχρι το 2025 – Οι λόγοι του διαλείμματος
Jaguar XJ-C Restomod από την Carlex Design

 

 

Advertisement