Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο σφυρί η συλλογή του ντράμερ των Rush

Ελλάδα 16:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο σφυρί η συλλογή του ντράμερ των Rush

ΝΕΑ

Στο σφυρί η συλλογή του ντράμερ των Rush

ΝΕΑ

Η εκπληκτική συλλογή αυτοκινήτων του ντράμερ του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Rush, Neil Peart, προωθείται για δημοπρασία από την Gooding & Company.

Advertisement
Advertisement

Η συλλογή του εκλιπόντος Neil Peart περιλαμβάνει μερικές Aston Martin και Maserati, ένα σπάνιο Shelby, καθώς επίσης και μια Miura.

Μπορεί να μην γνωρίζετε τον Neil Peart, ως όνομα. Ίσως πάλι, να μη σας λέει κάτι και το όνομα του συγκροτήματος Rush. Ωστόσο, είναι δύσκολο –ακόμα και για όσους δεν ακούν φανατικά rock μουσική- να μην έχετε ακούσει κάποια μνημειώδη κομμάτια από τα The Spirit of Radio ή το κλασικό Tom Sawyer του 1981. Ο πραγματικά τεράστιος ντράμερ του συγκροτήματος, εκτός της αγάπης του για τη μουσική, είχε και μια ιδιαίτερη σχέση με τα sport αυτοκίνητα. Έτσι βρέθηκε μέσα στα χρόνια να είναι κάτοχος μερικών πολύ ξεχωριστών μοντέλων που ως επί το πλείστον είναι σε ασημί χρώμα –το αγαπημένο του Peart. Η συλλογή του θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Αύγουστο στο Pebble Beach και συγκεκριμένα στις 13 και 14 του μήνα για να δημοπρατηθεί από την Gooding & Company.

1964 Jaguar E-Type Series I 3,8L Coupe

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar E-Type του Peart διαθέτει ένα κόκκινο εσωτερικό, πεντατάχυτο κιβώτιο Tremec, δισκόφρενα Wilwood, ελαφρωμένο σφόνδυλο και αναβαθμισμένη ανάρτηση. Εκτιμάται πως η τιμή που θα φτάσει στη δημοπρασία, θα κυμανθεί από 140 έως 160.000 δολάρια.

1963 Chevrolet Corvette Split-Window Coupe

Advertisement

Το στοιχείο που κάνει πραγματικά ιδιαίτερη τη συγκεκριμένη έκδοση της Corvette, είναι το «διπλό» πίσω παρμπρίζ. Το αυτοκίνητο είναι με τον V8 των 5,4 λίτρων με απόδοση 340 ίππους. Στην περιγραφή αναφέρεται πως πριν το αποκτήσει ο Peart το 2011, είχε υποστεί ολική ανακατασκευή, ακόμα και στο 4άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η τιμή που εκτιμάται πως θα φτάσει η Corvette, είναι από 150 έως 180.000 δολάρια.

Advertisement

1973 Maserati Ghibli 4,9 SS Coupe

Από 250 έως 300.000 δολάρια αναμένεται να κυμανθεί η τιμή της πρώτης από τις δύο Maserati του Peart. Αυτή η Ghibli είναι μια από τις 425 που κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τη λίστα δημοπρασιών. Έχει εσωτερικό καφέ σκούρο, τροχούς Campagnolo με κεντρικό μπουλόνι και ο Peart την απέκτησε το 2013.

Advertisement

1965 Maserati Mistral Spider

Η Maserati νούμερο δύο είναι λίγο πιο πολύτιμη μια και είναι μια από τις μόλις 125 Mistral Spider που έχουν κατασκευαστεί. Η εκτιμώμενη τιμή για την πώλησή της, είναι από 575 έως 650.000 δολάρια για το αυτοκίνητο με το πλαίσιο AM109 / S * 049 *.

1964 Aston Martin DB5

Σύμφωνα με την Gooding & Company, αυτό είναι το κλασικό αυτοκίνητο που τροφοδότησε το πάθος του Peart από τότε που ήταν μικρό παιδί. Είναι επίσης το πρώτο που αγόρασε και έχει αριθμό πλαισίου DB5/1690/R. Η καμπίνα είναι υπενδεδυμένη με γαλάζιο δέρμα και διαθέτει πεντατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της ZF, στέλνοντας ισχύ στους πίσω τροχούς που είναι της Borrani. Για την Aston, η τιμή που αναμένεται να φτάσει στη δημοπρασία είναι κάπου ανάμεσα στις 650 και 725.000 δολάρια.

1964 Shelby Cobra 289

Όπως φαίνεται, δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα της συλλογής ασημί. Αυτό το πρώιμο Cobra είναι εφοδιασμένο με ένα V8 της Ford, με χωρητικότητα 4,7 λίτρων. Είναι πλήρως ανακατασκευασμένο στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ενώ ο Peart το αγόρασε το 2015 και είναι το πρώτο από τα αυτοκίνητα της συλλογής που θα μπορούσε να «σπάσει» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου στη δημοπρασία τον Αύγουστο.

1970 Lamborghini Miura P400 S

Φυσικά και η Miura είναι το μοντέλο που ξεχωρίζει από το «πακέτο» των αυτοκινήτων της συλλογής Peart. Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αναφέρεται ως πλαίσιο 4042 και διαθέτει μαύρο εσωτερικό που κάνει έντονη αντίθεση με το ασημί χρώμα του αμαξώματος. Υπολογίζεται πως θα «πιάσει» από 1,2 έως 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Infiniti προκάλεσε αίσθηση στο Pebble Beach (video)
Ferruccio Lamborghini: Από τη Ρόδο, στη Miura!
H μίνι DB5 που κοστίζει όσο μια κανονική C-Class