Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρική η Jaguar E-Type με αυτονομία 400 χιλιόμετρα

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρική η Jaguar E-Type με αυτονομία 400 χιλιόμετρα

Mobility

Ηλεκτρική η Jaguar E-Type με αυτονομία 400 χιλιόμετρα

Mobility

Η βρετανική εταιρεία Electrogenic προσφέρει τη μετατροπή της Jaguar E-Type σε ηλεκτρική, με απόδοση 400 ίππων και αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε εδώ άλλο ένα κλασικό αυτοκίνητο που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό και για να μην κρυβόμαστε, μας αρέσει μια και δεν έχει καμία εμφανισιακή αλλαγή.

Η Electrogenic προσφέρει τη δυνατότητα της μετατροπής αρκετών κλασικών σε ηλεκτρικά και μάλιστα, όπως αναφέρει στο site της, οι μετατροπές που αφορούν στην Jaguar E-Type «διατηρούν τον χαρακτήρα του αρχικού αυτοκινήτου» και είναι «πλήρως αναστρέψιμες». Η Electrogenic προσφέρει τρεις επιλογές. Στην «Tourer», κάνει την E Type ελαφρύτερη από ότι ήταν στην εργοστασιακή της μορφή, η αυτονομία είναι 240 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα είναι 160 χλμ./ώρα. Στην εκδοχή «Sprint» το βάρος είναι σχεδόν ίδιο με την εργοστασιακή μορφή του αυτοκινήτου και όπως στην «Τourer» διατηρεί το αρχικό κιβώτιο ταχυτήτων και καταφέρνει ίδια αυτονομία (240 χιλιόμετρα) αλλά σύμφωνα με την Electrogenic στην έκδοση αυτή το μοντέλο έχει μεγαλύτερη ισχύ- χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα νούμερα, πέραν του «είναι μεγαλύτερη από την ισχύ της εργοστασιακής E-Type».

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή την εκδοχή, η Electrogenic προτείνει στους υποψήφιους πελάτες και τη δυνατότητα βελτίωσης του συστήματος πέδησης. Κορυφαία επιλογή είναι η «Grand Tourer», στην οποία η απόδοση φτάνει τους 402 ίππους με μέγιστη τιμή ροπής τα 61,2 kgm και η αυτονομία φτάνει τα 400 χιλιόμετρα. Οι τιμές ξεκινούν από 62.900 ευρώ για την «Tourer», 72.200 ευρώ για την «Sprint» και 93.000 ευρώ για την «Grand Tourer». Οι τιμές αυτές είναι μόνο για τη μετατροπή, μια και θεωρείται «φυσικό» να έχει κάποιος τη δική του Jaguar E-Type και να θέλει να τη «γυρίσει» σε ηλεκτρική. Αλλά είπαμε: το καλό είναι πως όλες οι μετατροπές της Electrogenic, είναι αναστρέψιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Total Care & Protection: Ολοκληρωμένη φροντίδα Jaguar Land Rover
Εκθαμβωτικές οι δύο πρώτες επετειακές Jaguar E-Type
Δοκιμή: Jaguar I-Pace EV400

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement