Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πολυχρόνης Συγγελίδης: «Αν θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο κάντο τώρα. Οι τιμές θα ανέβουν»

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολυχρόνης Συγγελίδης: «Αν θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο κάντο τώρα. Οι τιμές θα ανέβουν»

ΝΕΑ

Πολυχρόνης Συγγελίδης: «Αν θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο κάντο τώρα. Οι τιμές θα ανέβουν»

ΝΕΑ

Ο γνωστός επιχειρηματίας μίλησε για την κατάσταση στην αγορά, την DS Automobiles που πετάει και έδωσε συμβουλές αγοράς σε όσους σκέφτονται να πάρουν καινούριο αυτοκίνητο…

Advertisement
Advertisement

Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε γι’ ακόμα μία φορά ο επιχειρηματίας Πολυχρόνης Συγγελίδης ο οποίος ηγείται των εταιρειών Citroen, DS Automobiles, Mazda, Opel, Peugeot κ.ά. στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης των ολοκαίνουριων DS 4 και DS 9 ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε, στα νέα μοντέλα της γαλλικής premium μάρκας, στην επένδυση της DS στη χώρα μας, στους στόχους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κατάσταση της αγοράς αλλά και να δώσει συμβουλές σε όσους σκάφτονται να αποκτήσουν καινούριο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement


Τι είπε ο Πολυχρόνης Συγγελίδης

Για την DS στην Ελλάδα
«Είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που πιστέψαμε (σ.σ. όσον αφορά επένδυση από επιχειρηματία) στην DS και κάναμε αυτήν την επένδυση πριν από τρία χρόνια. Για να φέρουμε αυτά τα ποσοστά σε αυτήν την κατηγορία η οποία γερμανοκρατείται κάτι κάνουμε καλά και κάτι έχουμε πάρα πολύ καλό».

Τι στόχους έχει για το 2022
«Σας διαβεβαιώνω ότι το 2022 με την στρατηγική που έχουμε ήδη κάνει, η DS θα είναι η μάρκα η οποία θα διπλασιάσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Ήδη στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι πολύ πιο πάνω από τα επίπεδα που βρίσκονται άλλοι εισαγωγείς της Ευρώπης».

Advertisement

Τι ετοιμάζει η DS για το μέλλον
«Έχω δει μοντέλα που θα βγάλει η DS στο μέλλον που θα μείνετε άφωνοι».

Πώς βλέπει την αγορά του αυτοκινήτου
«Βλέπω ότι έχει τεράστια δυναμική. Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και είναι η πρώτη φορά που όλες μου οι εταιρείες έχουνε χιλιάδες παραγγελίες».

Advertisement

Οι 20.000 παραγγελίες και η έλλειψη ημιαγωγών
«Έχουμε πάνω από 20.000 παραγγελίες να παραδώσουμε και δεν έχουμε παραγωγές. Αυτό καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι. Και οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν το ίδιο θέμα. Όποιος κατασκευαστής μπορέσει να ξεπεράσει την έλλειψη των microchips θα μπορέσει να εμφανιστεί σαν ήρωας».

Πώς θα είναι η φετινή αγορά αυτοκινήτου και πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση;
«Νομίζω πως η φετινή αγορά θα είναι πολύ περίεργη και δεν θα αποτυπώνεται η πραγματική της εικόνα από τα νούμερα που εμφανίζονται. Μετά το δεύτερο εξάμηνο θα αρχίσει να ομαλοποιείται η όλη κατάσταση αν και προσωπικά έχω μερικά ερωτηματικά».

Να αγοράσει κάποιος αυτοκίνητο ή να περιμένει;
«Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να εκτοξευτούνε οι τιμές. Αν έχεις ένα πλάνο να κάνεις, δηλαδή να αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο καλό θα ήταν να το πάρεις άμεσα».

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς να μην σας κλέψουν το καύσιμο (+video)
Πότε τα ελαστικά της Chiron αντέχουν μόλις για… 24 ώρες;
Αυτή είναι η Ferrari της ερήμου