Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς να μην σας κλέψουν το καύσιμο (+video)

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς να μην σας κλέψουν το καύσιμο (+video)

ΝΕΑ

Πώς να μην σας κλέψουν το καύσιμο (+video)

ΝΕΑ

Η κλοπή του καυσίμου από το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, έχει γίνει κάτι σαν μάστιγα η οποία διαδίδεται ταχύτατα και μάλλον θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους.

Advertisement
Advertisement

Οι εγκληματίες στο εξωτερικό, δεν διστάζουν ακόμα και να τρυπήσουν τα ρεζερβουάρ προκειμένου να πάρουν το πολύτιμο καύσιμο από μέσα.

Αν είναι για «ίδια χρήση» και δεν τους κάνει, για παράδειγμα αν έχουν ανοίξει κάποιο ρεζερβουάρ που έχει diesel και όχι βενζίνη, τότε σε κάποιες περιπτώσεις το περιεχόμενο αδειάζει στο έδαφος… Καθώς οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, έρχεται τώρα και η… νεα μόδα στις κλοπές να προσθέσει ένα ακόμα πρόβλημα.

Οι τεχνολογικές λύσεις των νέων αυτοκινήτων που αποτρέπουν τους κλέφτες στην άντληση του καυσίμου από την… υπάρχουσα τρύπα, τους έχει οδηγήσει μέχρι και στο τρύπημα του ρεζερβουάρ κάτω από το αυτοκίνητο. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο μπορούν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση αλλά εξασφαλίζουν και τη ταχύτατη μεταφορά του υγρού από το ρεζερβουάρ στο δικό τους δοχείο μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Εκτός λοιπόν των υπόλοιπων βασικών προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος που θέλει να παρκάρει σε κάποια πυκνοκατοικημένη περιοχή, καθώς η νέα αυτή «μόδα» πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα πάρει και εδώ διαστάσεις, θα πρέπει να αναζητά σημείο που να του εξασφαλίζει ορισμένες «δικλείδες ασφαλείας». Μια τέτοια είναι το να παρκάρει κολλητά σε τοίχο ή σε παρτέρι, προκειμένου να μην μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το καλά φωτισμένο σημείο για τη στάθμευση, είναι μια ακόμα σημαντική παράμετρος που μπορεί να παίξει αποτρεπτικό ρόλο για κάποιους που θέλουν να προχωρήσουν σε… αναρρόφηση καυσίμου από το ντεπόζιτο. Ευνόητο είναι πως αν μιλάμε για κάπως παλιότερο αυτοκίνητο, θα πρέπει να εξασφαλιστεί το ότι το καπάκι της βενζίνης κλειδώνει- και αν αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να βρεθεί μια after market λύση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί δεν προχωρά το υδρογόνο ως καύσιμο;
Φαραωνική επένδυση της Hyundai στις κυψέλες καυσίμου
Τι ακρίβεια έχει το λαμπάκι της ρεζέρβας καυσίμου;

 

 

Advertisement