Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε τα ελαστικά της Chiron αντέχουν μόλις για… 24 ώρες;

Ελλάδα 21:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε τα ελαστικά της Chiron αντέχουν μόλις για… 24 ώρες;

ΝΕΑ

Πότε τα ελαστικά της Chiron αντέχουν μόλις για… 24 ώρες;

ΝΕΑ

Το μοντέλο των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ εφοδιάζεται με ελαστικά που κοστολογούνται στα 22.000 ευρώ. Η αλλαγή τους γίνεται ακόμα και στην Ελλάδα από ειδικευμένο προσωπικό…

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti Chiron είναι ένα καθαρόαιμο hyper car. Το απόλυτο για κάποιους, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και επιδόσεων. Η τελική της ταχύτητα έχει καταγραφεί επίσημα στα 490.484 χλμ./ώρα ενώ κατέχει και το απόλυτο ρεκόρ στο 0-400-0 το οποίο σημείωσε το 2017 ο πρώην πολίτης της Formula 1, Juan Pablo Montoya, με χρόνο 41.96 δευτερόλεπτα.

Με τέτοια νούμερα ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως δεν πρόκειται για ένα… καθημερινό αυτοκίνητο, ούτε καν για super car, αλλά για κάτι εξωπραγματικό. Άλλωστε αυτό μαρτυρούν και τα αντίστοιχα νούμερα του μηχανικού συνόλου με το οποίο εφοδιάζεται. Κινητήρας βενζίνης W16, 7.993 κ.εκ. με τέσσερα turbo, 1.500 ίππους και 1.600Nm ροπή!

Σύμφωνα μάλιστα με την γαλλική εταιρεία, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.5 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 6.5 και το… 0-300 σε 13.6 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Τιμή ελαστικών όσο ένα… SUV

Για να επιτευχθούν αυτά τα νούμερα η Bugatti Chiron εφοδιάζεται με ειδικού τύπου ελαστικά που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτή. Αυτός είναι και ο λόγος που το κόστος των ελαστικών μεταφράζεται σε κόστος αγοράς ενός… SUV!

Συγκεκριμένα, η τετράδα των ελαστικών της Chiron αγγίζει τα 22.000 ευρώ και η αλλαγή τους εξαρτάται καθαρά και μόνο από την οδήγηση. Όσο και αν ακούγεται (για όσους δεν ασχολούνται) περίεργο, τα ελαστικά της Chiron πρέπει να αντικατασταθούν ακόμα και σε… 24 ώρες αν και εφόσον ο οδηγός της κινείται με ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα για αρκετές ώρες!

Advertisement

Με λίγα λόγια μετά από μία επίσκεψη σε πίστα ή βόλτα στην… autobahn επιβάλλεται η αλλαγή των ελαστικών προκειμένου να διατηρηθούν στα ύψη τα στάνταρτ της ασφάλειας.

Επίσημο service και στην Ελλάδα

Να σημειώσουμε πως οι τιμές αυτές ισχύουν και για την Ελλάδα, στους δρόμους της οποίας υπάρχουν και αυτοκίνητα της Bugatti! Μάλιστα η αλλαγή των ελαστικών (όπως και του service) γίνεται επί ελληνικού εδάφους από ειδικευμένο προσωπικό που συνεργάζεται με αντίστοιχο του εξωτερικού, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Kosmocar.

Advertisement

Η εν λόγω μάλιστα είναι και ο επίσημος επισκευαστής (ανήκει στον όμιλο VW Group) των γαλλικών hyper cars στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο χρεώνει η Bugatti τα έξτρα;
Ο απίστευτος λόγος που πήρε κλήση μία Bugatti των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ (+video)
Σε μπελάδες ο επιχειρηματίας που έκανε story με 417 χλμ./ώρα (+video)

Advertisement