Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Polestar O2: Ένα νέο, ενδιαφέρον ηλεκτρικό roadster (+video)

Ελλάδα 4:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Polestar O2: Ένα νέο, ενδιαφέρον ηλεκτρικό roadster (+video)

ΝΕΑ

Polestar O2: Ένα νέο, ενδιαφέρον ηλεκτρικό roadster (+video)

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Polestar O2 είναι ένα ηλεκτρικό roadster, που μπορεί να δούμε σύντομα στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Το concept car χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα του Precept. Τα αφεντικά της εταιρείας υπαινίσσονται ότι θα γίνει η ναυαρχίδα της γκάμας.

Ο πιθανός  αντίπαλος του Tesla Roadster βασίζεται στο πλαίσιο και την πλατφόρμα αλουμινίου του Coupe. Ακολουθεί την ίδια αρχιτεκτονική του σπορ sedan Polestar 5, όμως το πλαίσιο είναι ενισχυμένο για να προσφέρει ακαμψία σε «επίπεδα supercar».

Το O2 παίρνει σχεδιαστικά στοιχεία από τo concept Precept, το οποίο παρουσιάστηκε ως preview του Polestar 5 του 2024, και αναπτύχθηκε με δύο στόχους: Την ενίσχυση της εικόνας της εταιρίας ως «μάρκας πολυτελών σπορ αυτοκινήτων» και την προώθηση της εσωτερικής ανάπτυξης. Για την Polestar ένα ηλεκτρικό roadster είναι «μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία» και ο διευθύνων σύμβουλός της, Thomas Ingenlath, δήλωσε «οι οδηγοί θέλουν ένα ανοιχτό ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να ακούν τον ήχο του κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Advertisement
Advertisement

Η Polestar δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες του O2, αλλά αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι πως θα χρησιμοποιεί το σύστημα μετάδοσης κίνησης που εμφανίστηκε στο Precept. Το O2, το οποίο διαθέτει σταθερή αναδιπλούμενη οροφή, είναι σημαντικά μικρότερο από το 5, με μήκος περίπου 4,60 μέτρα και το μεταξόνιό του να έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 400 χιλιοστά. Αυτό έχει επιτευχθεί αφαιρώντας το «γκαράζ ποδιών» – ένα χώρο στο πάτωμα του πλαισίου του 5 για να αυξηθεί ο χώρος για τα πόδια όσων κάθονται πίσω. Η Polestar ισχυρίζεται πως με αυτήν την επιλογή εξασφαλίζεται η επιθυμητή μεγάλη ακαμψία.

Advertisement

Το πρωτότυπο έχει τροχούς 22 ιντσών και διαθέτει αεροδυναμικά σμιλεμένο αμάξωμα που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τη ροή του αέρα και να μειώνει τις αναταράξεις πίσω του. Το O2 έχει επίσης δημιουργηθεί με έμφαση στη βιωσιμότητα όσον αφορά τη σχεδίαση και τα υλικά. Ένα νέο θερμοπλαστικό υλικό που χρησιμοποιείται ως βάση για διάφορα εξαρτήματα και τη χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα για όλα τα μαλακά εσωτερικά υλικά. Η Polestar λέει ότι το roadster έχει ανακυκλωμένα υλικά όπου είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων του αμαξώματος (αλουμίνιο).

Advertisement

Το O2 έχει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό: Ένα αυτόνομο κινηματογραφικό drone, που εξελίχθηκε από την Hoco Flow, το οποίο μπορεί να απογειωθεί όταν το αυτοκίνητο κινείται για να καταγράψει την οδήγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το υπερπολυτελές Polestar 3
Ένα Polestar 2 με 476 ίππους ιδανικό για drift
Εντυπωσιάζει η πλατφόρμα του Polestar 5

Advertisement