Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ένα Polestar 2 με 476 ίππους ιδανικό για drift

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Polestar 2 με 476 ίππους ιδανικό για drift

Mobility

Ένα Polestar 2 με 476 ίππους ιδανικό για drift

Mobility

Μια μοναδική κατασκευή που έχουν κάνει με πολύ κέφι οι τεχνικοί της Polestar, είναι αυτό το Polestar 2 Arctic Circle που προορίζεται για ατέλειωτο drift στους πάγους.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια μοναδική κατασκευή εστιασμένη στην οδήγηση με το πλάι, που έχει επεμβάσεις σε όλους τους τομείς.

Ο αρχιμηχανικός, υπεύθυνος για τα πλαίσια και την ανάρτηση των μοντέλων της Polestar, Joakim Rydholm, είχε τη γενική επιστασία στη συγκεκριμένη κατασκευή που έχει ως προορισμό μόνο το drift σε παγωμένες λίμνες. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς, είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, όπως και οι τροχοί με τις ζάντες της OZ Racing, που φέρουν ελαστικά χειμερινά με καρφιά.

Advertisement
Advertisement

Η ανάρτηση είναι κατά 30% πιο μαλακή, με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins. Ενισχυμένη είναι και η ακαμψία του συνόλου με επεμβάσεις στις αντιστρεπτικές αλλά και έξτρα «δεσίματα» με μπάρες θόλων εμπρός και πίσω. Στην πίσω μάλιστα, το συγκεκριμένο Polestar 2, έχει πάνω της στηριγμένο ένα φτυάρι από ανθρακόνημα για να είναι ελαφρύ και έναν ιμάντα ρυμούλκησης.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, υπάρχει μια αναβάθμιση στην απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, από τους 408 στους 476 ίππους για να έχει ο οδηγός το απαραίτητο πλεόνασμα ισχύος που χρειάζεται στο drift. Στην καμπίνα, τα καθίσματα της Recaro κάνουν λίγο πιο πολεμικό το περιβάλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το υπερπολυτελές Polestar 3
Το Polestar 5 θα πετάει το γάντι στην Porsche Taycan (+videos)
Πως να γίνετε ο μάγος του drift χωρίς κανένα κόπο (+video)

 

Advertisement