Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιάζει η πλατφόρμα του Polestar 5

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιάζει η πλατφόρμα του Polestar 5

ΝΕΑ

Εντυπωσιάζει η πλατφόρμα του Polestar 5

ΝΕΑ

Σύμφωνα με την Polestar, η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το Polestar 5 είναι ελαφρύτερη από αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας και πιο άκαμπτη από διθέσιο supercar.

Advertisement
Advertisement

Το Polestar 5, η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπο Precept (δείτε αρχική φωτογραφία), θα χρησιμοποιεί την ειδική αλουμινένια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) της Polestar στο Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο GT, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα το 2024, έχει διαρρεύσει στο παρελθόν ωστόσο για πρώτη φορά βλέπουμε τα “θεμέλια” που στήθηκαν για να φιλοξενήσουν την ελκυστική σιλουέτα του Polestar 5.

Ο σκελετός είναι άκαμπτος και ελαφρύς, κάτι που οφελεί στην αυτονομία, την ασφάλεια και τη δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου. Αν και αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιείται συνήθως σε μικρότερα αυτοκίνητα, η Polestar αναφέρει ότι κατάφεραν να γίνει εφικτό και σε αυτή την κατηγορία. Μάλιστα, η νέα διαδικασία παραγωγής του Polestar έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ταυτόχρονα το αμάξωμα με την πλατφόρμα, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους παράδοσης του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Η Polestar υποστηρίζει ότι το συνολικό βάρος του Polestar 5 θα ζυγίζει λιγότερο και από αυτοκίνητα μικρότερου segment, ενώ η ακαμψία θα είναι ανώτερη ακόμα και διθέσιου supercar.

Ο επικεφαλής του τμήματος της Polestar, Pete Allen, αναφέρει: «Ξέραμε ότι θέλαμε αυτό το αυτοκίνητο να είναι ελαφρύ εξ’αρχής, ξέραμε ότι θέλαμε να έχει υψηλή ποιότητα και ξέραμε ότι το θέλουμε γρήγορα. Αυτή η αρχιτεκτονική προσφέρει εξαιρετικά δυναμικά στοιχεία και χαρακτηριστικά ασφαλείας».

Advertisement

Η ομάδα Ε&Α της Polestar στο Ηνωμένο Βασίλειο εδρεύει στο Midlands, με αριθμό μηχανικών αυτή τη στιγμή να είναι στους 280, ενώ αναμένεται να αυξηθεί σύντομα στους 500 υπαλλήλους.

Τέλος, πριν το ντεμπούτο του Polestar 5, η εταιρεία θα λανσάρει τα Polestar 3 (SUV) και Polestar 4 (coupe-SUV).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα Polestar 2 με 476 ίππους ιδανικό για drift
Πρώτη δημόσια εμφάνιση για το υπερπολυτελές Polestar 3
Η Polestar ισχυρίζεται πως είναι ανταγωνίστρια της Porsche