Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ποδήλατο για πρίγκηπες

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποδήλατο για πρίγκηπες

Car Gadget

Ποδήλατο για πρίγκηπες

Car Gadget

Κοσμηματοπώλης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατασκεύασε ένα ποδήλατο από χρυσάφι 24 καρατίων.

Advertisement
Advertisement

Ένα πολύτιμο μέταλλο όπως ο χρυσός δεν θα μπορούσε να λείπει από την καθημερινότητα των ζάπλουτων οικογενειών της Αραβίας. Πολλά χρόνια τώρα παρατηρούμε τους τεχνίτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε άλλες χώρες της αραβικής χερσονήσου να «παίζουν» με το χρυσό και να κατασκευάζουν αντικείμενα που ξεπερνούν τη φαντασία.

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα του κοσμηματοπωλείου Al Romaizan Gold and Jewelry στα ΗΑΕ ήταν ένα γυαλιστερό ποδήλατο σμιλευμένο με περίπου 4 κιλά χρυσό πάνω του. Το ποδήλατο είναι πλήρως λειτουργικό και μάλιστα ο σχεδιασμός του προέρχεται από την βρετανική αγωνιστική ποδηλατική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο, οι τροχοί και το τιμόνι είναι από χρυσό 24 καρατίων, ακόμα και τα γρανάζια μετάδοσης είναι από το πολύτιμο μετάλλευμα. Τα μοναδικά πράγματα που δεν είναι χρυσά είναι τα φρένα, η σέλα και τα ελαστικά… για ευνόητους λόγους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή για την ολοκλήρωση του ποδηλάτου χρειάστηκαν 20 τεχνίτες και περίπου 6 μήνες δουλειάς.

Το ποδήλατο είναι φυσικά διαθέσιμο προς αγορά, ενώ ο πελάτης μπορεί να επιλέξει χρυσό 18, 21 ή 22 καρατίων με επιπλέον κάποιους πολύτιμους λίθους όπως διαμάντια. Όσο για την τιμή, για να αποκτήσετε αυτό το ποδήλατο θα πρέπει να πληρώσετε όσο για μια Rolls Royce καθώς κοστίζει 388.000 ευρώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα χρόνια λέτε πως έφτιαχναν τη Rolls Royce Phantom Syntopia;
Το νέο QuietKat Lynx δεν είναι ένα συνηθισμένο ποδήλατο
Το πιο petrolhead στατικό ποδήλατο ανήκει στην Pirelli

Advertisement