Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα χρόνια λέτε πως έφτιαχναν τη Rolls Royce Phantom Syntopia;

Ελλάδα 5:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα χρόνια λέτε πως έφτιαχναν τη Rolls Royce Phantom Syntopia;

ΝΕΑ

Πόσα χρόνια λέτε πως έφτιαχναν τη Rolls Royce Phantom Syntopia;

ΝΕΑ

Η μοναδική δημιουργία της Rolls Royce με βάση την Phantom, λέγεται Syntopia και αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας με την κορυφαία σχεδιάστρια μόδας από την Ολλανδία, Iris van Herpen.

Advertisement
Advertisement

Από τα highlights του αυτοκινήτου, είναι το φινίρισμα του καπό και το πίσω κάθισμα που είναι υπενδεδυμένο από αυθεντικό μετάξι.

Η Iris van Herpen είναι ένα από τα πιο hot ονόματα της παγκόσμιας μόδας και έχει γίνει γνωστή για την άκρατη διάθεσή της να προσφέρει δημιουργίες που συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία με την παραδοσιακή χειροποίητη δεξιοτεχνία που χαρακτηρίζει κάθε δημιουργία υψηλής ραπτικής. Η 38χρονη Ολλανδή, με τη δική της μάρκα «Van Herpen» από το 2007, έχει αναχθεί σε ιέρεια της μόδας τα τελευταία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η Rolls Royce Phantom που φέρει τη σφραγίδα της συνεργασίας της, είναι ένα δημιούργημα το οποίο για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν 4 χρόνια, λόγω των πολυσύνθετων διαδικασιών στο φινίρισμα, τόσο του αμαξώματος, όσο και της καμπίνας. Η Rolls Royce Phantom με το όνομα της συλλογής του 2018 της van Herpen, «Syntopia», έχει όπως είναι φυσικό πολλές επιρροές από τον κόσμο της μόδας της σχεδιάστριας.

Το αποτέλεσμα προφανώς και είναι μοναδικό. Η ίδια η Iris van Herpen ανέφερε: «…για την ειδική αυτή συνεργασία, εμπνεύστηκα από την ιδέα του Weaving Water και μετέτρεψα την αίσθηση της κίνησης σε μια καθηλωτική εμπειρία ρευστότητας μέσα στη Phantom. Ήθελα να γίνει αυτό, μια πραγματικά κορυφαία εμπειρία που κατακλύζεται από τις δυνάμεις της φύσης. Η δύναμη της Phantom, είναι συνυφασμένη με τα μεταβαλλόμενα τρισδιάστατα κύματα στην καμπίνα που ενσαρκώνουν την εφευρετικότητα της φύσης».

Advertisement

Εξωτερικά, αυτό το μοτίβο του νερού φαίνεται καλύτερα στο καπό του κινητήρα και αναδεικνύεται από το μοναδικό ιριδίζον χρώμα με την ονομασία Liquid Noir. Για τη δημιουργία του χρώματος η Rolls-Royce χρειάστηκε πάνω από 3.000 ώρες δοκιμών και την ανάπτυξη μιας νέας τεχνικής για την εφαρμογή του χρώματος πάνω από το τυπικό μαύρο της Rolls Royce.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό υπάρχουν πάρα πολλά τμήματα που απαιτήθηκε να γίνουν τελείως διαφορετικά από ότι συνήθως. Για παράδειγμα, η επένδυση της οροφής που είναι ένα έργο τέχνης από μόνο της, είναι κατασκευασμένη από ένα ενιαίο κομμάτι δέρμα με συμμετρικά κοψίματα ακριβείας που αποκαλύπτουν ένα ύφασμα. Για το φινίρισμα και μόνο της οροφής, απαιτήθηκαν περισσότερες από 700 ώρες εργασίας.

Advertisement

Τα μπροστινά καθίσματα έχουν επένδυση από ανθεκτικό δέρμα, ενώ τα πίσω, είναι πιο ντελικάτα και έχουν επένδυση από μετάξι. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες της καμπίνας ως επένδυση, η Rolls Royce έχει δημιουργήσει ειδικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ένα ειδικό άρωμα.

Advertisement

Το αυτοκίνητο που έχει ήδη πουληθεί, στον ιδιοκτήτη του θα φτάσει «σετ» με ένα φορεμα της Iris van Herpen, πάνω στο οποίο υπάρχει οπτική «συνέχεια» της τεχνοτροπίας των επενδύσεων της καμπίνας. Μάλιστα, ενώ το αυτοκίνητο αναμένεται να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του το Μάιο, το φόρεμα της van Herpen, θα χρειαστεί επιπλέον 6 μήνες για να ετοιμαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεχάστε ότι ξέρατε για την Porsche 911 GT2 RS
Σοκ! Στο 1 δισ. τόνους οι εκπομπές CO2 των SUV
Οι Κινέζοι κατακτούν τη Ρωσία!