Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το νέο QuietKat Lynx δεν είναι ένα συνηθισμένο ποδήλατο

Ελλάδα 4:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο QuietKat Lynx δεν είναι ένα συνηθισμένο ποδήλατο

Mobility

Το νέο QuietKat Lynx δεν είναι ένα συνηθισμένο ποδήλατο

Mobility

Tα ηλεκτρικά ποδήλατα γίνονται όλο και πιο ισχυρά αυτές τις μέρες, αλλά και πιο «φορτωμένα» με τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Από την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, έως τους ισχυρούς κινητήρες και τις μπαταρίες που «θολώνουν» τα όρια, μεταξύ των ηλεκτρικών ποδηλάτων και των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον είναι συναρπαστικό όσον αφορά την κινητικότητα με δύο τροχούς.

Πάρτε, για παράδειγμα, το νέο ηλεκτρικό μοτοποδήλατο Lynx της QuietKat . Η μάρκα με έδρα το Κολοράντο έχει χτίσει αρκετά τη φήμη για τα στιβαρά, περιπετειώδη δίκυκλά, της που συχνά προσφέρουν πολλή ισχύ.

Στην αγορά των ΗΠΑ, το QuietKat Lynx θεωρείται ηλεκτρικό ποδήλατο, καθώς χρησιμοποιεί κυρίως εξαρτήματα ποδηλάτου που μπορείτε να αγοράσετε από το ράφι!

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς ισχύος, είναι πολύ ισχυρότερο από πολλά άλλα ανταγωνιστικά δίκυκλα, καθώς αντλεί 1.000 watt από τον κινητήρα δύο ταχυτήτων, που είναι τοποθετημένος στο κέντρο.

Όσο για την μπαταρία, είναι σαφώς ενσωματωμένη στο downtube της οχήματος, αλλά η QuietKat τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με τις ιδιαιτερότητές της, τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα το δίκυκλο, αργότερα το 2023.

Ένα πράγμα που αξίζει να σημειωθεί για το Lynx, είναι ότι, σε αντίθεση με άλλα ηλεκτρικά ποδήλατα, το κάθισμα δεν είναι ρυθμιζόμενο.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την εργονομία για να παρέχετε αποτελεσματικό πετάλι ανάλογα με το ύψος σας.

Από την άλλη έχει γίνει ενδελεχής μελέτη στην αύξηση της διαδρομής της ανάρτησης, ώστε να δικαιολογηθεί και το σκληροτράχηλο look του ποδηλάτου, εμπνευσμένου από τους αγώνες trials.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility: Τον Σεπτέμβριο το σημαντικότερο event για το αυτοκίνητο και την κινητικότητα
«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!
Η Αθήνα με ηλεκτρικό ποδήλατο θα ήταν τέλεια!