Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλήθος δράσεων στην Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλήθος δράσεων στην Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΝΕΑ

Πλήθος δράσεων στην Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμμετέχει με κεντρικό σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα”.

Advertisement
Advertisement

Με μια νέα μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία για την ενσωμάτωση της μικροκινητικότητας στον χάρτη των οδικών μεταφορών και την προώθηση των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) από τους Ο.Τ.Α., καλωσορίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Με κεντρικό σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!”, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συμμετέχει με πλήθος δράσεων στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ) που φέτος έχει θέμα: Η «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (‘Zero-emission mobility for all’).

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το πνεύμα, έχει υλοποιήσει αλλά και σχεδιάζει σειρά μέτρων και νομοθετικών παρεμβάσεων ώστε να διασφαλίζει για τους πεζούς και ποδηλάτες συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης. Μεταξύ άλλων, έχουν αναπτυχθεί οι εξής δράσεις:

-Διημερίδα για τα ΣΒΑΚ.

Δράσεις ζωγραφικής για τα παιδιά κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – 3 Ιουνίου 2020 με θέμα «Μια διαδρομή με το ποδήλατό μου!»).

Advertisement

-Χρήση από τους εκπαιδευτικούς της  διαδικτυακή πλατφόρμας «e-Drive Academy» στο πλαίσιο της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με  το Υπουργείο Παιδείας.

-Κοινές υπουργικές αποφάσεις και συμμετοχή στα ευρωπαϊκά προγράμματα CEF (Connecting Europe Facility), με σκοπό την προώθηση των υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές  και την οικονομική μετακίνηση για τη μείωση των εκλυόμενων ρύπων.

Advertisement

-Συμμετοχή στην ομάδα «Ομάδα Εργασίας» του έργου EMOBICITY 1, που συντονίζεται από το ΚΑΠΕ, για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Τέλος, οι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΕΘ, προβαίνουν σε ενέργειες που  συνδέονται με την ΕΕΚ 2020, όπως η ανάρτηση μηνυμάτων σε στάσεις και οθόνες τηλεματικής, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

SOS για τα σχολικά λεωφορεία στην Ελλάδα

Στους ιδιώτες στρέφονται οι καταναλωτές για μεταχειρισμένα ΙΧ!