Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζει η στιγμή του Abarth 500e

Ελλάδα 1:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει η στιγμή του Abarth 500e

ΝΕΑ

Πλησιάζει η στιγμή του Abarth 500e

ΝΕΑ

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που αναρωτιόμασταν αν θα δούμε μία καυτή έκδοση του ηλεκτρικού 500, ή αν η Abarth δε σκοπεύει να ασχοληθεί με το δημοφιλές μικρό ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Τελικά η απάντηση δόθηκε από την ίδια την εταιρεία με σήμα το σκορπιό καθώς δεν αργεί η στιγμή και της επίσημης αποκάλυψης του.

Το ηλεκτρικό Fiat 500 είναι από τα πλέον καλοπουλημένα μικρά EV στην ευρωπαϊκή αγορά, δείχνοντας την απήχηση που έχει στο νεανικό κοινό και όχι μόνο. Αυτό αρέσει στην Abarth που αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πιο γρήγορη έκδοση του 500e και δοκιμάζεται αυτό τον καιρό στα… κρυφά. Ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο όμως, και παρόλο που τα λογότυπα με το σκορπιό απουσιάζουν, δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι πρόκειται για το ταχύτερο 500e που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Advertisement
Advertisement

Το Abarth 500e έχει πιο αγριεμένο παρουσιαστικό με εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου και ελαφρύ φούσκωμα που υποδηλώνει πως πρόκειται για κάτι πιο… γρήγορο σε σχέση με το απλό 500e. Γενικότερα πάντως είναι σχετικά διακριτικό όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, ενώ οι επεμβάσεις στον εσωτερικό διάκοσμο του μικρού Abarth παραμένουν άγνωστες. Το… γρήγορο 500e θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2023 και οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για επιδόσεις αντάξιες του ονόματος του σκορπιού.

Τα 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να έρχονται σε λιγότερα από 7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Περισσότερα σχετικά με την αυτονομία του Abarth 500e δεν έχουν γίνει γνωστά, πάντως σε περίπτωση που εφοδιάζεται με την ίδια μπαταρία σε σχέση με το Fiat 500e, η αυτονομία του θα είναι σαφώς μικρότερη των  300 χιλιομέτρων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται ηλεκτρικό Abarth 500 μέσα στο 2023
Ένα πατίνι εμπνευσμένο από το… ηλεκτρικό 500ράκι (video)
Fiat Panda Elettra vs Fiat 500e Red: Χάσμα (ηλεκτρικών) γενεών

Advertisement