Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

VW: Ανακύκλωση μπαταριών στο 95% (VIDEO)

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW: Ανακύκλωση μπαταριών στο 95% (VIDEO)

Mobility

VW: Ανακύκλωση μπαταριών στο 95% (VIDEO)

Mobility

Η VW ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τo ποσοστό των υλικών που ανακτά από τις πρώτες ύλες των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της και θα προωθεί για επαναχρησιμοποίηση, έως και στο 95%.

Advertisement
Advertisement

Η VW άνοιξε αυτό που αποκαλεί πιλοτικό εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στο Salzgitter της Γερμανίας και θέλει στο μέλλον να έχει παρόμοια σε όλο τον κόσμο.

Η Volkswagen τώρα που αρχίζει να αυξάνει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων με βάση την πλατφόρμα MEB, «σκέφτεται» ήδη πώς να ανακυκλώνει τις μπαταρίες όταν αυτά τα οχήματα φτάσουν στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Με δελτίο τύπου η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μας ενημερώνει πως το εργοστάσιο στο Salzgitter μπορεί να ανακτήσει έως και το 95% των πρώτων υλών από μια μπαταρία για πιθανή επαναχρησιμοποίηση, όπως λίθιο, νικέλιο, κοβάλτιο και μαγγάνιο. Σημειώνεται επίσης πως η τρέχουσα μέθοδος ανακύκλωσης, περιλαμβάνει ουσιαστικά το λιώσιμο των μπαταριών σε έναν κλίβανο και με αυτή τη μέθοδο μπορεί να ανακτηθεί μόνο το 60% των πρώτων υλών.

Advertisement
Advertisement

Η μέθοδος της VW περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση χρησιμοποιημένων πακέτων μπαταριών και επανεκτίμηση της κατάστασης των επιμέρους τμημάτων, αλλά και τεμαχισμό των υπόλοιπων. Η VW είπε ότι το εργοστάσιο Salzgitter μπορεί να χειριστεί έως και 3.600 μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως και είναι στα πλάνα της η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο. Η VW δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που εργάζεται επισταμένα για την τελειοποίηση των μεθόδων ανάκτησης πρώτων υλών από τις μπαταρίες. Η Tesla για παράδειγμα, εγκατέστησε την ανακύκλωση μπαταριών αντίστοιχης φιλοσοφίας, στο Nigada Gigafactory το 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Επίσημο: Έρχεται μικρότερο και οικονομικότερο ID.3
VW: Θα θέλατε ένα ηλεκτρικό cabrio;
Η δυναμική εμφάνιση του VW Tiguan