Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW teasάρει το Project Trinity

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η VW teasάρει το Project Trinity

ΝΕΑ

Η VW teasάρει το Project Trinity

ΝΕΑ

Ο πρόεδρος του Volkswagen Group, Herbert Diess, προσέφερε στο LinkedIn μια νέα εικόνα teaser του Project Trinity EV πριν από την παρουσίασή του που ορίστηκε το 2026.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, ανακοίνωσε ένα αυτόνομο ημιφορτηγό χωρίς καμπίνα. Πέρα από την εικόνα, ο Diess δεν προσέφερε πολλές νέες πληροφορίες σχετικά με το Project Trinity.

Θα διαθέτει μια νέα σχεδιαστική γλώσσα για τη Volkswagen και θα δώσει μεγάλη έμφαση στο εσωτερικό. Το όχημα θα είναι επίσης ικανό για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία θα είναι σε θέση να πάρει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος, αλλά θα έχει τιμόνι και πεντάλ προκειμένου να αναλάβει τον χειρισμό και ο οδηγός.

Η νέα εικόνα teaser δείχνει ένα όχημα με αψιδωτή γραμμή οροφής και αιχμηρό πίσω άκρο. Τα μπλε φώτα φωτίζουν την κορυφή, το πίσω μέρος, αλλά και τους τροχούς. Δεδομένου ότι το Project Trinity δεν θα εμφανιστεί πριν το 2026, αυτό έχει την έννοια ενός αρχικού πρωτότυπου.

Advertisement
Advertisement

Το Project Trinity θα αποτελέσει την επόμενη γενιά ηλεκτρικών της VW μετά την οικογένεια μοντέλων ID. Οι στόχοι για τη νέα πλατφόρμα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παραγωγής ενός πλήρους οχήματος σε 10 ώρες. Το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποίησε αυτήν την πλατφόρμα και τεχνολογία έχει προβλεπόμενο κόστος περίπου 35.000€, οπότε αναμένεται το νέο προϊόν να είναι αρκετά προσιτό. Η VW λέει ότι το EV θα μπορούσε να φορτίσει τόσο γρήγορα όσο διαρκεί ο ανεφοδιασμός με βενζίνη σε ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η απόδοση για το αυτόνομο ημιφορτηγό φέρει την επωνυμία της μάρκας φορτηγών MAN του VW Group. Αντί να έχει μια καμπίνα για τον οδηγό, υπάρχει κόκκινο και μαύρο αμάξωμα που ανεβαίνει τόσο ψηλά όσο μια κανονική μεγάλη εξέδρα για την κατεύθυνση του αέρα πάνω από το φορτίο. Η δημοσίευση του Diess δεν αναφέρεται σε καμία λεπτομέρεια σχετικά με το όχημα, ή αν το MAN θα μεταφερθεί κάποια στιγμή στο μέλλον στην παραγωγή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Σε μια ενιαία πλατφόρμα τα περισσότερα μελλοντικά EV του VW Group
Νέες επενδύσεις από το Group VW για τα ηλεκτρικά
Project Trinity: Με μεγάλη αυτονομία και μικρούς χρόνους φόρτισης το 2026

 

Advertisement