Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανή συμμαχία PSA και FCA

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιθανή συμμαχία PSA και FCA

ΝΕΑ

Πιθανή συμμαχία PSA και FCA

ΝΕΑ

Οι δύο από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι PSA και FCA αναμένεται να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, συζητώντας μία πιθανή συνεργασία για κατασκευή μίας νέας πλατφόρμας για ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Γκρουπ PSA (Peugeot-Citroen) σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο συμφώνου συνεργασίας με την FCA (Fiat Chrysler Automobiles) με σκοπό στην από κοινού εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Βασικός άξονας της συνεργασίας θα είναι η νέα πλατφόρμα, που θα χρησιμοποιηθεί για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και των δύο κατασκευαστών, με αποτέλεσμα τη μείωση στα κόστη κατασκευής. Σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Bocconi, Carlo Alberto Carnevale Maffe, κανένας κατασκευαστής δεν επιθυμεί εξ ολοκλήρου να εξελίξει μία νέα πλατφόρμα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υβριδικής τεχνολογίας αυτοκίνητο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που συνεργασίες όπως αυτή ανάμεσα στην BMW και Daimler, όπως και στην  PSA με την FCA θεωρούνται ως οι ιδανικές λύσεις.

Advertisement
Advertisement

Μια πιθανή συνεργασία μεταξύ PSA και FCA θεωρείται επίσης ως το πρώτο βήμα προς την πλήρη συγχώνευση μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών. Η PSA ενδιαφέρεται πολύ για μια τέτοια κίνηση λόγω της εκτίμησης που έχει η FCA στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η γαλλική εταιρεία θα κάνει την μεγάλη επιστροφή της, στα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Επιπλέον, η FCA κατέχει και τη Jeep, η οποία είναι ένα από τα πιο ελκυστικά brands.