Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πιθανή ανάκληση για τις Porsche Taycan

Ελλάδα 0:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιθανή ανάκληση για τις Porsche Taycan

Mobility

Πιθανή ανάκληση για τις Porsche Taycan

Mobility

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η Porsche ετοιμάζεται να εκδώσει παγκίσμια ανάκληση για τις Taycan προκειμένου να επιλυθεί πρόβλημα λογισμικού που προκαλεί την ενεργοποίηση του safe mode με αποτέλεσμα την ξαφνική πτώση της απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η πληροφόρηση σύμφωνα με το Bloomberg προέρχεται από ανώνυμες πηγές και προέκυψε στο πλαίσιο έρευνας, του αμερικάνικου οργανισμού NHTSA για την οδική ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους, σχετικά με αναφορές από τον περασμένο Μάιο για ξαφνική απώλεια ισχύος χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση του οδηγού σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και οι Porsche Taycan.

Το πρόβλημα φαίνεται να αφορά την διακοπή φόρτισης της μπαταρίας 12V η οποία με την σειρά της αδυνατεί να τροφοδοτήσει τα βοηθητικά συστήματα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του safe mode. Πρόκειται για κάτι όχι τόσο απίθανο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν κάποιο δυναμό για την φόρτιση της 12V μπαταρίας καθώς αυτή φορτίζεται μέσω ειδικού μετασχηματιστή από το βασικό ηλεκτρικό κύκλωμα.

Porsche Taycan

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα της NHTSA έχει επεκταθεί σε 12.146 οχήματα, με την Porsche να αναφέρει πως δεν έχει πουλήσει ένα τέτοιο αριθμό Taycan στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα. Ωστόσο εκπρόσωπός της επιβεβαίωσε πως η εταιρία έχει υπόψη και ερευνά τα σχετικά περιστατικά ωστόσο τόνισε πως οι Taycan είναι απολύτως ασφαλείς για να οδηγούνται ενώ επιπλέον σε καμία από τις αναφορές δεν έχει γίνει λόγος για οποιοδήποτε ατύχημα.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν τελικά προκύψει πως υφίσταται κάποιο πρόβλημα στο λογισμικό, που πιθανά θα οδηγήσει σε παγκόσμια ανάκληση, η Porsche δεν θα είναι η πρώτη που θα κληθεί να δώσει λύση σε ένα τέτοιο θέμα. Αντίστοιχο θέμα με ξαφνική απώλεια ισχύος έχει σημειωθεί στο Polestar 2 ενώ η Tesla πρόσφατα ανακάλεσε 285.000 οχήματα στην Κίνα για πρόβλημα στο cruise control το οποίο σύμφωνα με την εταιρία θα λυθεί με μια over-the-air αναβάθμιση.

Porsche Taycan

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1984: Όταν η Porsche έκανε Shooting Brake την 928
Η Lamborghini EV GT θα βασίζεται στην Porsche Taycan
Porsche 911 GT2 RS: Νέα βασίλισσα της «Πράσινης Κόλασης» (+video)