Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πυροβολήστε ελεύθερα ότι δεν σας αρέσει στο δρόμο!

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πυροβολήστε ελεύθερα ότι δεν σας αρέσει στο δρόμο!

ΝΕΑ

Πυροβολήστε ελεύθερα ότι δεν σας αρέσει στο δρόμο!

ΝΕΑ

Ξεχάστε την οδήγηση που ξέρατε. Για να «σκοτώσετε» την ώρα σας μέσα στο αυτοκίνητο θα μπορείτε να πυροβολείτε ότι σας τραβάει το ενδιαφέρον. Σε video game, για να μην τρελαθούμε!

Advertisement
Advertisement

Η τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με την σύγχρονη αυτοκίνηση έχει πραγματικά ξεφύγει. Και οι περισσότεροι από εμάς ζήσαμε την εποχή που απλά κρατούσαμε το τιμόνι και απολαμβάναμε την διαδρομή, έρχεται η ώρα που το αυτοκίνητο θα είναι και αυτό μία κονσόλα παιχνιδιών.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες ήταν απλά video games για να περνά. Η Honda όμως το πηγαίνει ακόμα πιο πέρα με μία πατέντα που κατέθεσε στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα εικονικό παιχνίδι σκοποβολής που αναπτύσσει η Honda για τους επιβάτες που θα παίζουν ενώ τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε κίνηση. Αυτό που κάνει διαφορετική την ιδέα της ιαπωνικής εταιρίας είναι ότι το παιχνίδι ζωντανεύει με το περιβάλλον έξω από το κινούμενο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η Honda θα χρησιμοποιήσει αισθητήρες κίνησης (κάμερες), ανιχνευτές ήχου (μικρόφωνα), ηχεία και ένα σύστημα head-up display (HUD) για να δημιουργήσει μια εικονική οθόνη παιχνιδιού.

Σε αυτή την οθόνη που θα υπάρχει στο παρμπρίζ οι επιβάτες θα μπορούν να σημαδεύουν εικονικά διάφορους στόχους, όπως πινακίδες σήμανσης, οδικές διαγραμμίσεις, διαφημιστικές πινακίδες, ακόμη και άλλα αυτοκίνητα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προτείνει τη χρήση συσκευών όπως ένα πληκτρολόγιο, μια οθόνη αφής, ένα ποντίκι, ένα joystick, ένα touchpad και γυαλιά εικονικής πραγματικότητας για την αλληλεπίδραση με το παιχνίδι. Ενώ ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η δυνατότητα χρήσης του χεριού για έλεγχο των πυροβολισμών με χειρονομίες.

Advertisement

Το παιχνίδι θα μπορούσε να έχει και έξυπνη εμπορική εφαρμογή, με την Honda να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες, έτσι ώστε όταν οι επιβάτες καταφέρνουν να πετύχουν την πινακίδα μιας εταιρίας να μπορούν να έχουν ειδικές εκπτώσεις στα προϊόντα της.

Η ευρεσιτεχνία παρέχει επίσης και μία άλλη πολύ έξυπνη δυνατότητα. Με δεδομένα από το cloud και το GPS θα μπορεί να υπάρχει ανταγωνισμός με άλλα αυτοκίνητα που έχουν το ίδιο “παιχνίδι” και βρίσκονται στον ίδιο δρόμο ή να ανταγωνιστούν άλλους χρήστες που έχουν κάνει πριν την διαδρομή.

Advertisement

Προφανώς και η Honda αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους “παιχνίδια” μόνο κακό θα κάνουν στην κυκλοφορία, με όλους τους τρελαμένους να καθυστερούν για να πετύχουν τους στόχους. Γι’ αυτό προτείνει αυτή η τεχνολογία να εφαρμοστεί όταν τα αυτοκίνητα θα είναι πλήρως αυτόνομα και θα έχουν κανονική ροή μεταξύ τους.

Πάντως και η ίδια η Honda παρουσιάζει αυτή την ευρεσιτεχνία περισσότερο ως παιχνίδι και ως μέσον έρευνας και εξέλιξης των τεχνολογιών τεχνητής και επαυξημένης νοημοσύνης.

Μέχρι τότε πάντως έχουμε λίγο ακόμα χρόνο να απολαμβάνουμε την οδήγηση πριν αρχίσουμε να “πυροβολούμε” πινακίδες και άλλα αυτοκίνητα στον δρόμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η εφαρμογή της Honda που σώζει τους νέους οδηγούς
Honda Civic e:HEV: Ολοκληρωμένη προστασία
Τα «σπάει» και στον αέρα η Honda