Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η εφαρμογή της Honda που σώζει τους νέους οδηγούς

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η εφαρμογή της Honda που σώζει τους νέους οδηγούς

ΝΕΑ

Αυτή είναι η εφαρμογή της Honda που σώζει τους νέους οδηγούς

ΝΕΑ

Οι έφηβοι και οι νέοι οδηγοί έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα. Και μία νέα εφαρμογή κάνει ότι μπορεί για να τους εκπαιδεύει καλύτερα.

Advertisement
Advertisement

Αν μόλις πήρατε το δίπλωμα και κάνετε τα πρώτα σας βήματα ως νέος οδηγός, το σίγουρο είναι ότι έχετε πολλά ακόμα να μάθετε. Και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να μην γίνετε και εσείς μέρος της στατιστικής που θέλει τους νέους οδηγούς να είναι πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα.

Για να βοηθήσει τους νέους οδηγούς των αυτοκινήτων της η Honda δημιούργησε μία νέα εφαρμογή, η οποία εγκαθίσταται στο smartphone και συνεργάζεται με το αυτοκίνητο.

Ονομάζεται Honda Driver Coaching και δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή των τυπικών συμβουλών ασφαλείας. Μπορεί παράλληλα να έχει πρόσβαση στον ενσωματωμένο υπολογιστή του αυτοκινήτου για μια πιο λεπτομερή εμπειρία εκμάθησης με στοιχεία και από παιχνίδι.

Advertisement
Advertisement

Η εφαρμογή διατίθεται μόνο σε συσκευές iOS και μέσω του Apple App Store. Μόλις εγκατασταθεί και το iPhone συνδεθεί με το όχημα, μπορεί να αναλύει τις κινήσεις του οδηγού σε πραγματικό χρόνο και να παρέχει μαθήματα για ασφαλή οδήγηση.

Η εφαρμογή παρακολουθεί το τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση, παρέχοντας οδηγίες ανάλογα με τις ανάγκες. Μόλις ο οδηγός ολοκληρώσει ένα μάθημα, η εφαρμογή παρέχει μια σύνοψη της οδήγησής του, συγκεκριμένες συμβουλές και μια βαθμολογία για την παρακολούθηση της προόδου του.

Advertisement

Η εφαρμογή λειτουργεί μόνο σε μοντέλα Honda και Acura που είναι εξοπλισμένα με Apple CarPlay. Η εφαρμογή Honda Driver Coaching είναι συμβατή με τα ακόλουθα οχήματα:

Με την εφαρμογή αυτή η Honda θέλει να συμβάλλει στην μείωση των ατυχημάτων με νέους οδηγούς. Είναι ενδεικτικό ότι στις ΗΠΑ, οι έφηβοι ηλικίας 16 έως 19 ετών έχουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν θανατηφόρο ατύχημα από κάποιον 20 ετών και άνω.

Advertisement

Το 2020, τα τροχαία δυστυχήματα σκότωσαν στις ΗΠΑ περίπου 2.800 εφήβους και τραυμάτισαν άλλους 227.000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Ολοκληρωμένη προστασία
Honda Civic e:HEV: Με χώρους SUV
Τα «σπάει» και στον αέρα η Honda