Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πυρκαγιά στο αυτοκίνητο; Μπλέξατε με την Πυροσβεστική!

Ελλάδα 7:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πυρκαγιά στο αυτοκίνητο; Μπλέξατε με την Πυροσβεστική!

ΝΕΑ

Πυρκαγιά στο αυτοκίνητο; Μπλέξατε με την Πυροσβεστική!

ΝΕΑ

Απίστευτη και όμως ελληνική χαρακτηρίζεται η διαδικασία παραλαβής της βεβαίωσης πυρκαγιάς αλλά και το δικαστήριο που θα πρέπει να παρευρεθείτε.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων προτιμούν να πληρώνουν αυξημένο ασφάλιστρο στην ασφαλιστική τους, ώστε να καλύπτονται από πυρκαγιά (φυσικά αίτια, κακόβουλες ενέργειες) και να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική τους εταιρείας.

Ωστόσο, για να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης από την ασφαλιστική εταιρεία σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει να προσκομιστεί η βεβαίωση που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και όπως αποδεικνύεται μαζί με την βεβαίωση είναι πολύ πιθανό να λάβει και μια κλήση για το… δικαστήριο!

Advertisement
Advertisement

Ναι, σωστά διαβάσατε, η διαδικασία της Πυροσβεστικής είναι μακρόχρονη και επίπονη και ειδικά για την περίπτωση πυρκαγιάς σε αυτοκίνητο τα στελέχη του Σώματος εμπλέκουν και ακόμη και το συνεργείο που επισκευάζει το όχημα!

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsauto.gr, ιδιοκτήτης οχήματος που το είχε ασφαλισμένο για πυρκαγιά: «Ένα μεσημέρι ενώ κινούμαι με το αυτοκίνητό μου σε κάποια κεντρική λεωφόρο της Αττικής αντιλαμβάνομαι ότι βγαίνουν καπνοί από το χώρο του κινητήρα. Αμέσως ακινητοποιώ το αυτοκίνητο, παίρνω τον πυροσβεστήρα και σβήνω τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στα καλώδια του δυναμό. Να τονίζω ότι στο αυτοκίνητο εκτός από εμένα βρίσκονταν την ώρα του συμβάντος η σύζυγός μου και τα 2 παιδιά μας.

Επειδή είχα ασφάλεια πυρός ο ασφαλιστής με συμβούλευσε να καλέσω την πυροσβεστική υπηρεσία ώστε να καταγραφεί το συμβάν και να λάβω μια βεβαίωση την οποία θα κατέθετα στην ασφαλιστική για να αποζημιωθώ.

Advertisement

Πράγματι κάλεσα στην Πυροσβεστική ή οποία ήρθε σε λίγα μόλις λεπτά και αφού έλεγξε το όχημα και ότι δεν υπήρχε πυρκαγιά ξεκίνησαν να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν. Όταν τους είπα πως θα χρειαστώ μια βεβαίωση για την ασφαλιστική μου εταιρεία τότε αποκρίθηκαν ότι πρέπει να περιμένω να έρθουν οι άντρες από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ενημέρωσαν ότι αναμένουμε το ανακριτικό του Σώματος οι οποίοι μετά από 2 ώρες εμφανίστηκαν.

Advertisement

Αρχικά οι άντρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής διαπίστωσαν ότι στο χώρο του κινητήρα υπήρχαν κάποια ξερά φύλλα τα οποία προφανώς είχαν πέσει από δέντρα! Κατόπιν μας έκλεισαν ραντεβού στα κεντρικά της Πυροσβεστικής ώστε να ανακρίνουν εμένα και την σύζυγό μου.

Όταν πήγαμε στο ραντεβού στα κεντρικά της Πυροσβεστικής για ανάκριση αρχίσαμε α νιώθουμε ότι είμαστε για κάποιο λόγο κατηγορούμενοι. Πήραν εμένα σε ένα δωμάτιο και την σύζυγό μου σε άλλο δωμάτιο και μας ρωτούσαν πως προκλήθηκε η φωτιά και αν οι καταθέσεις μας είναι παρόμοιες.

Μετά από ένα μήνα από τα κεντρικά της Πυροσβεστικής μας κάλεσαν πάλι εμένα και την σύζυγό μου να μεταβούμε στα γραφεία τους για νέα ανάκριση!

Advertisement

Οι αξιωματικοί μου ζήτησαν να πάω το book service του οχήματος και ότι τιμολόγια είχα από το συνεργείο αλλά και το ΚΤΕΟ. Μάλιστα, με ρώτησαν αν τη συντήρηση την πραγματοποιούσα σε εξουσιοδοτημένο ή μη συνεργείο.

Αφού προσκόμισα το book service, τα τιμολόγια και το ΚΤΕΟ οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να παραστώ σε δικαστήριο καθώς έθεσα σε κίνδυνο τα παιδιά μου, την περιουσία τρίτων και μπορεί να προκαλούσα μέχρι και πυρκαγιά!

Μάλιστα, στη βεβαίωση που μου έδωσαν για την ασφαλιστική εταιρεία ανέγραφαν την παραπομπή μου σε δικαστήριο εμένα αλλά και του ιδιοκτήτη του εξουσιοδοτημένου συνεργείου.

Το κόστος επισκευής των καλωδίων από την πυρκαγιά για το αυτοκίνητο κόστισε 400 ευρώ τα οποία και αποζημιώθηκα από την ασφαλιστική εταιρεία αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έμπλεκα σε δίκες και μάλιστα ως κατηγορούμενος εγώ όσο και ο ιδιοκτήτης του εξουσιοδοτημένου συνεργείου που συντηρούσε το όχημά μου.

Το δικαστήριο έγινε μετά από 4 χρόνια και φυσικά αθωωθήκαμε όλοι, αλλά για φανταστείτε να μην συντηρούσα το αυτοκίνητό μου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και να μην είχα ούτε book service ούτε τίποτα. Τότε θα ήταν πολύ πιθανό να πληρώσω και αποζημίωση στο κράτος για αμέλεια…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καμμένο αυτοκίνητο: Τι καλύπτει η ασφάλεια σου
Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων!
Ερχονται πρόστιμα για ασφάλειες, Τέλη και ΚΤΕΟ…