Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια χώρα έχει τις πιο ακριβές ασφάλειες αυτοκινήτου;

Ελλάδα 0:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια χώρα έχει τις πιο ακριβές ασφάλειες αυτοκινήτου;

ΝΕΑ

Ποια χώρα έχει τις πιο ακριβές ασφάλειες αυτοκινήτου;

ΝΕΑ

Η ασφάλιση είναι από τα σημαντικότερα πάγια κόστη για τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου. Το ύψος του ποσού διαφέρει όχι μόνο από χώρα σε χώρα, αλλά ακόμη και από πόλη σε πόλη. Η αμερικανική ιστοσελίδα 4AutoInsuranceQuote.com, που παρέχει συμβουλές για την εξασφάλιση χαμηλών ασφαλίστρων, δημοσίευσε τη λίστα με τις πέντε πιο ακριβές χώρες στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, με μέσα ετήσια ασφάλιστρα στα 1.706,86 δολάρια. Σε ορισμένες πολιτείες το ποσό βρίσκεται κοντά στα 1.000 δολάρια, ενώ σε άλλες ξεπερνά ακόμη και τα 2.000 δολάρια. Υπενθυμίζεται πάντως ότι το μέσο εισόδημα ενός νοικοκυριού στις ΗΠΑ είναι γύρω στα 50.000 δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστρία, όπου το καθεστώς προβλέπει την καταβολή ασφαλίστρων κάθε μήνα. Ακολουθούν η Γερμανία με μέση τιμή για ετήσια ασφάλιστρα κοντά στα 1.400 ευρώ, η Μ. Βρετανία και η Αυστραλία. Όσον αφορά τους παράγοντες που καθορίζουν τις περιοχές με τα ακριβότερα ασφάλιστρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 4AutoInsuranceQuote.com οι σημαντικότεροι είναι η αξία των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν εκεί και πόσο συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα.

Στην Ελλάδα του μνημονίου, ο μέσος όρος των ασφαλίστρων έχει μειωθεί, το ίδιο όμως και οι παρεχόμενες καλύψεις. Με τα «κανόνια» επίσης να ακούγονται συχνά, ακόμη και τα χαμηλά ασφάλιστρα μπορεί τελικά να μην προσφέρουν τίποτα.

Advertisement
Advertisement