ΝΕΑ

Πύραυλος εδάφους-εδάφους το ρωσικό Rossa LM GT

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πύραυλος εδάφους-εδάφους το ρωσικό Rossa LM GT

ΝΕΑ

Πύραυλος εδάφους-εδάφους το ρωσικό Rossa LM GT

ΝΕΑ

Ένα εκπληκτικό αγωνιστικό GT αυτοκίνητο παρουσίασε η ρωσική Rossa εμπνευσμένο από την Maserati MC12.

Advertisement
Advertisement

Ποιος είπε ότι οι Ρώσοι σταμάτησαν να ασχολούνται με τα αυτοκίνητα; Μπορεί η εμπλοκή στον πόλεμο με την Ουκρανία να έχει αφήσει λίγο πίσω αρκετούς τομείς της οικονομίας της Ρωσίας, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που συνεχίζουν ανεπηρέαστοι να παράγουν τρομερά projects στον τομέα του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός αγώνων Ρομάν Ρουσίνοφ με μεγάλη εμπειρία στους αγώνες αντοχής, αποφάσισε να στήσει μια ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών προκειμένου να κατασκευάσουν το πρώτο αγωνιστικό GT αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν το Rossa LM GT, ένα αγωνιστικό προδιαγραφών GT2 και GT3 το οποίο είναι σε θέση να πάρει μέρος σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Το Rossa LM GT είναι βασισμένος στη Maserati MC12 με έντονη αεροδυναμική σιλουέτα και επιθετική σχεδίαση στις λεπτομέρειες. Στο αεροδυναμικό κομμάτι βοήθησε πολύ μια ομάδα πρώην σχεδιαστών της Marussia οι οποίοι φρόντισαν επίσης το αυτοκίνητο να περνάει τους κανονισμούς των διεθνών κατηγοριών αγώνων αντοχής και αγώνων GT.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roman Rusinov (@romanrusinoff)

Advertisement

Ο κινητήρας της Rossa LM GT προέρχεται από την Lamborghini Huracan. Είναι ο V10 των 5.2 λίτρων ο οποίος αποδίδει περίπου 630 ίππους στην ατμοσφαιρική του εκδοχή. Το πλαίσιο είναι από ανθρακονήματα, ενώ η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Advertisement

Ο Ρομάν Ρουσίνοφ ανάφερε ότι το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2024 με τιμή πώλησης τα 500.000 ευρώ, ενώ το 2026 θα υπάρξει και έκδοση χρήσης σε δημόσιους δρόμους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Maserati MCXtrema κολάζει
Μια Maserati έτοιμη για track day
Η Lamborghini δοκιμάζει την Urus PHEV στο Nurburgring