Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Maserati έτοιμη για track day

Ελλάδα 23:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια Maserati έτοιμη για track day

ΝΕΑ

Μια Maserati έτοιμη για track day

ΝΕΑ

Η Maserati ετοιμάζει μια ειδική έκδοση της MC20 έτοιμη να κατακτήσει βάθρα και νίκες.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής supercars έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με μοντέλα για αποκλειστική χρήση σε πίστα. Έχουμε δει τρομερά μοντέλα της Bugatti, της McLaren, της Koenigsegg, της Lamborghini ακόμα και της Rimac να δημιουργούνται μόνο για τα track days των φανατικών της ταχύτητας και πλέον η Maserati μπαίνει δυναμικά σε αυτό το club των κατασκευαστών.

Στη διάρκεια του Monterey Car Week (The Quail) στα μέσα Αυγούστου, η Maserati θα παρουσιάσει το πρωτότυπο MCXtrema. Πρόκειται για ένα απίστευτο supercar για αποκλειστική χρήση σε πίστα το οποίο από το όνομα και μόνο προϊδεάζει για τις δυνατότητές του.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο αναμένεται να είναι βασισμένο στην MC20 και χωρίς να έχει διαρρεύσει ακόμα κάτι επίσημα, θα χρησιμοποιεί τον γνωστό V6 των 3.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο θα αποδίδει περίπου 730 ίππους. Στοιχεία για το βάρος, το πλαίσιο και τις αναρτήσεις δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά η Maserati αναφέρει ότι η MCXtrema δεν θα είναι για χρήση στο δρόμο, μόνο σε πίστα.

Η Maserati θα κατασκευάσει μόλις 62 MCXtrema και αν σκεφτόσασταν να αγοράσετε μία καλό είναι να το ξεχάσετε αφού ήδη έχουν πουληθεί όλες. Η Maserati MCXtrema αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην Καλιφόρνια στις 18 Αυγούστου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη Maserati Granturismo Trofeo στην Ιταλία
Η Maserati λέει αντίο στον V8, με σπέσιαλ εκδόσεις Ghibli και Levante
Αυτή είναι η εκπληκτική Maserati GT2, που θα τρέξει στο Σπα!