Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πύραυλος εδάφους-εδάφους το νέο BAC Mono

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πύραυλος εδάφους-εδάφους το νέο BAC Mono

ΝΕΑ

Πύραυλος εδάφους-εδάφους το νέο BAC Mono

ΝΕΑ

H Briggs Automotive Company, γνωστή και ως BAC, παρουσίασε το νέας γενιάς μονοθέσιο μοντέλο Mono, όντας ισχυρότερο και ταχύτερο σε επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

 

Ένα από τα γρηγορότερα street-legal μοντέλα, τουλάχιστον στις επιταχύνσεις, είναι το BAC Mono, το βρετανικό μονοθέσιο μοντέλο. Οι άνθρωποι του μικρού κατασκευαστή, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής σχεδιασμού και συνιδρυτή μαζί με τον αδελφό του Ian Briggs, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη νέα γενιά του Mono, η οποία έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η βασικότερη αφορά τα μηχανικά μέρη και πιο συγκεκριμένα τον κινητήρα. Στη νέα του γενιά το Mono φορά το τετρακύλινδρο και υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 2,3 λίτρων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Mountune, και αποδίδει 332 ίππους, με τη ροπή να ξεπερνά αισίως τα 400 Nm. Αυτό σημαίνει ότι η ιπποδύναμη σε σχέση με το παρελθόν έχει αυξηθεί κατά +27 PS, με τη σχέση κιλών/ίπποι να έχει φτάσει το εξωφρενικό νούμερο των 1,7 kg/PS (συνολικό βάρος αμαξώματος τα 570 kg). Παράλληλα το συγκεκριμένο μοτέρ καλύπτει τις προδιαγραφές Euro6D, αλλά και τα όρια dB. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το νέο BAC Mono χρειάζεται μόλις 2,7 δευτερόλεπτα για το «0-100 km/h», με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 270 km/h.

Advertisement
Advertisement

Πυρήνας της κατασκευής του νέου Mono είναι ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, χτισμένο σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της FIA για μετωπικές και πλάγιες συγκρούσεις. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, έχει αυξηθεί το συνολικό μήκος κατά 25 mm, με το ύψος να έχει μειωθεί κατά 20 mm. Επίσης, τα αναβαθμισμένα φρένα περιλαμβάνουν δαγκάνες της AP Racing, ενώ προαιρετικά θα υπάρχουν και carbon-κεραμικοί δίσκοι.

Advertisement