Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai συνεργάζεται με τη Samsung

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyundai συνεργάζεται με τη Samsung

ΝΕΑ

H Hyundai συνεργάζεται με τη Samsung

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν με στρατηγικό τρόπο τη συνεργασία τους με εταιρείες άλλου κλάδου. Το ίδιο έκανε και η Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από τη Hyundai, η νοτιοκορεατική εταιρεία θα συνεργαστεί στενότερα με έναν άλλο εγχώριο τεχνολογικό κολοσσό, τη Samsung.

Η απόφαση ελήφθη επειδή η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να χρησιμοποιεί ημιαγωγούς της Samsung για το σύστημα ενημερωδιασκέδασης με το οποίο θα εφοδιάζει τα νέα μοντέλα της.

Εκτός αυτών, θα χρησιμοποιεί και οθόνες που θα κατασκευάζει αυτή, τομέας στον οποίο, επίσης, έχει μεγάλη τεχνογνωσία και τεχνολογία η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία τους προέκυψε από την αναγκαιότητα (πλέον) να υπάρχουν όλο και μεγαλύτερες και ευκρινέστερες οθόνες στα καινούργια αυτοκίνητα. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν και τελευταίας γενιάς ημιαγωγοί και επεξεργαστές για να είναι γρήγορη η λειτουργία και η διαδραστικότητα των συστημάτων και των εφαρμογών που πληθαίνουν διαρκώς στο περιεχόμενο ενός infotainment.

Απώτερος στόχος της Hyundai δεν είναι μόνο να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες και να πρωτοπορεί και σε αυτόν τον τομέα, έναντι των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι να θέσει τις βάσεις για να έχει περισσότερα έσοδα μελλοντικά από τις αναβαθμίσεις του συστήματος και των εφαρμογών του.

Advertisement

Πρόσφατα, η Hyundai υπέγραψε συμφωνία με τη Samsung για να χρησιμοποιεί τους τελευταίας τεχνολογίας ημιαγωγούς και μικροεπεξεργαστή «Exynos Auto V920». Αυτός μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τη λειτουργία έως και έξι οθονών υψηλής ανάλυσης σε ένα όχημα και να λαμβάνει δεδομένα από έως και 12 κάμερες που θα είναι τοποθετημένες περιμετρικά σε αυτό.

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η Hyundai, το πρώτο μοντέλο της στο οποίο θα υπάρχουν οι προηγμένοι ημιαγωγοί και μικροεπεξεργαστές της Samsung θα παρουσιαστεί έως το 2025 και οι απόδοσή τους θα είναι ασύγκριτη, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Hyundai i20N vs Mini Cooper S vs VW Polo GTI
Hyundai: Τα ρομπότ θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά στο μέλλον (+video)
Έξι βραβεία για τη Hyundai στα iF Design Awards 2023