Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είπε ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν ψυχή; (+video)

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος είπε ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν ψυχή; (+video)

ΝΕΑ

Ποιος είπε ότι τα ηλεκτρικά δεν έχουν ψυχή; (+video)

ΝΕΑ

Πολλοί θεωρούν ότι τα ηλεκτρικά ήρθαν για να μας στερήσουν την χαρά της οδήγησης. Όχι όμως και η Hyundai.

Advertisement
Advertisement

H εμφάνιση των ηλεκτρικών στο προσκήνιο της αγοράς συνδυάστηκε και με έναν έντονο σκεπτικισμό από την πλευρά των φανατικών της οδήγησης.

Το άγχος της αυτονομίας, το μεγάλο βάρος, οι διάφοροι περιορισμοί κάνουν αρκετούς να στέκονται διστακτικά απέναντι στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Μπορεί βέβαια σε ευθεία να έχουν εκπληκτικές επιταχύνσεις στην ευθεία, όμως σε καθαρόαιμη σπορ οδήγηση σε στροφές και πίστες, δεν φαίνεται να πείθουν τους πιο αυστηρούς.

Advertisement
Advertisement

Όμως αυτό φαίνεται ότι θέλει να αλλάξει η Hyundai. Και ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία έκδοση του Ioniq 5 με τα χαρακτηριστικά της οικογένειας “Ν” της εταιρίας.

Το αυτοκίνητο περνάει αυτή την εποχή τις διαδικασίες δοκιμών στους πάγους της Σουηδίας, όπου η Κορεάτικη εταιρία έφερε μαζί και ένα αγωνιστικό για να μας πείσει για την “συνέχεια” μεταξύ των δραστηριοτήτων της στο WRC και τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Το i20 WRC χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 1,6 λίτρων με υβριδικό σύστημα και απόδοση πάνω από 500 ίππους.

Advertisement

Δίπλα του, καλυμμένο με έντονο καμουφλάζ, βρίσκεται το Ioniq 5 το οποίο θα έχει απόδοση που θα πλησιάζει τους 600 ίππους και θα κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3,4 δευτερόλεπτα.

Το Ioniq 5 N είναι το πρώτο μοντέλο της οικογένειας N με τετρακίνηση, έχει όμως διάφορα “κόλπα” που χρησιμοποιεί η Hyundai για να το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον οδηγικά.

Advertisement

Η εταιρία χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζει Ν Drift Optimizer το οποίο μοιράζει την ροπή που φθάνει στον εμπρός και στον πίσω άξονα, ενώ αξιοποιεί και το διαφορικό e-LSD που υπάρχει στον πίσω άξονα.

Το ηλεκτρονικό αυτό διαφορικό κάνει πολύ εύκολα τα drift, αλλά μπορεί να αποδειχτεί και αρκετά χρήσιμο σε δύσκολες off-road συνθήκες.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται επίσης με το σύστημα Ν Torque Distribution, το οποίο κατανέμει την ροπή ανάλογα με το οδηγικό mode που έχει επιλεγεί και σε συνεργασία πάντα με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό.

Όπως φαίνεται από τα video, η Hyundai έχει βάλει τα δυνατά της να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που θα έχει επάξια πάνω του το σήμα της οικογένειας “Ν”. Και σίγουρα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν “ψυχή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μοντέλο που ήταν έκπληξη ακόμη και για την εταιρία του
Hyundai: Έρχονται δύο νέα ηλεκτρικά κάτω από 20.000 ευρώ
Οδηγούμε το νέο Hyundai Ioniq 6 στην Ισπανία