Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Έρχονται δύο νέα ηλεκτρικά κάτω από 20.000 ευρώ

Ελλάδα 1:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai: Έρχονται δύο νέα ηλεκτρικά κάτω από 20.000 ευρώ

ΝΕΑ

Hyundai: Έρχονται δύο νέα ηλεκτρικά κάτω από 20.000 ευρώ

ΝΕΑ

H Hyundai μεγαλώνει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων της μέσα στο 2024, αυτή τη φορά με δύο μικρά ηλεκτρικά, ένα πόλης και ένα crossover και στόχο τα 20.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών της μοντέλων, έχοντας ήδη κερδίσει την εκτίμηση των ειδικών αλλά και του αγοραστικού κοινού.

Με την αγορά να μεγαλώνει διαρκώς, ιδίως στην Ευρώπη, οι Κορεάτες δεν θέλουν να χάσουν το τρένο σε κάποια κατηγορία, και έτσι ήδη ετοιμάζουν τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοντέλα για αστική χρήση και με στόχο τις ανάγκες των ευρωπαίων καταναλωτών.

Οι περισσότερες ενδείξεις συντείνουν στο ότι ένα από αυτά θα είναι ένα μικρό ηλεκτρικό crossover, αν και ακόμα η Hyundai δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξή του.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει ένα νέο αυτοκίνητο πόλης με τιμή κάτω από τα 20.000 ευρώ, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει και μία ηλεκτρική εκδοχή του.

Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι ένα μικρό crossover, αντίστοιχο του Casper που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το οποίο προκάλεσε και αρκετή αίσθηση με την σχεδίασή του.

Το νέο αυτό ηλεκτρικό μοντέλο θα διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία τα οποία θα θυμίζουν αρκετά την φουτουριστική αισθητική των μοντέλων Ioniq και των υπολοίπων της σειράς.

Advertisement

Θα εφοδιάζεται δηλαδή με τα χαρακτηριστικά LED φωτιστικά σώματα και την ενιαία φωτιζόμενη μπάρα στο εμπρός μέρος, και έναν μεγάλο προφυλακτήρα χωρίς εισαγωγές.

Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα δεν θα βασίζεται στην υπάρχουσα E-GMP καθώς αυτή είναι για μεγαλύτερα μοντέλα. Πιθανόν να χρησιμοποιεί την δοκιμασμένη πλατφόρμα Κ1 που υπάρχει στα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης όπως τα i10 και Kia Picanto.

Advertisement

H συμβατότητα της πλατφόρμας με εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης έχει αποδειχθεί ήδη σε αυτοκίνητα όπως το Casper EV που αναμένεται μέσα στην χρονιά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, αν και νωρίς για να έχουμε κάποια εικόνα, θα χρησιμοποιεί μάλλον έναν ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων, ή και λιγότερων μιας και θα πρόκειται για αστικό μοντέλο.

Όπως όλα δείχνουν πάντως οι Κορεάτες είναι έτοιμοι να μην αφήσουν καμία κατηγορία χωρίς την δική τους παρουσία. Ακόμα και σε αυτά τα μικρά μοντέλα, τα οποία θα γίνουν σημείο αντιπαράθεσης όλων των μεγάλων εταιριών, με το γκρουπ VW να ετοιμάζει για το 2025 τις δικές του προτάσεις και από τις τρεις μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε το υβριδικό Hyundai Tucson στο τεστ ταράνδου (+video)
Ηλεκτρικά γκάζια για το νέο Hyundai Kona N
Τι σκέφτεται η Hyundai για τα i10, i20 και i30;