Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα συστήματα πλοήγησης;

Ελλάδα 19:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα συστήματα πλοήγησης;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα συστήματα πλοήγησης;

ΝΕΑ

Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων αυτοκινήτων. Όμως υπάρχει μία εταιρία που πλέον μονοπωλεί την παγκόσμια αγορά στην χρήση ηλεκτρονικών χαρτών και συστημάτων πλοήγησης.

Advertisement
Advertisement

Ξεκίνησαν δειλά πριν σχεδόν τρεις δεκαετίες και αναπτύχθηκαν ραγδαία, φθάνοντας πλέον και στα πιο φθηνά και “λαϊκά” αυτοκίνητα. Τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης αποτέλεσαν μία πραγματική επανάσταση που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα των ταξιδιών μας και της άνεσης στην κυκλοφορία οπουδήποτε στον πλανήτη.

Από τα πρώτα τους βήματα, με τα αποκλειστικά συστήματα της εκάστοτε εταιρίας μέχρι σήμερα με τις παγκόσμιες πλατφόρμες, άλλαξαν πολλά. Και ένα από αυτά είναι η κυριαρχία ενός και μόνο παίκτη, ο οποίος έχει πάρει το πάνω χέρι τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για την Google Maps που είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των συστημάτων αυτών σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικό είναι ότι σημείωσαν 25 εκατομμύρια downloads μέσα στο 2022 στις ΗΠΑ, όπου στην δεύτερη θέση βρίσκεται μία ακόμα εταιρία της Google, η Waze με 9 εκατομμύρια dowloads.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Google Maps καταφέρνει να επικρατεί όχι μόνο στα Android κινητά και συστήματα, αλλά και στην Apple όπου είναι η πιο πρόσφορη επιλογή τόσο για τα τηλέφωνα όσο και για το CarPlay.

H καθιέρωση της Google Maps γίνεται με γοργά βήματα, με μεγάλες εταιρίες όπως η Volvo ή η Porsche να υιοθετούν το λειτουργικό της εταιρίας και το σύστημα πλοήγησης της Google για τα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Παράλληλα η εταιρία προσθέτει όλο και νέα στοιχεία. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση προετοιμάζει την εφαρμογή για πλοήγηση νέας γενιάς με νέες δυνατότητες που απευθύνονται σε χρήστες Android Automotive, συμπεριλαμβανομένης μιας λειτουργίας που τους επιτρέπει να προσθέτουν στάσεις φόρτισης.

Στο Android Automotive, οι Google Maps έχουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα δεδομένα οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών της μπαταρίας και της τρέχουσας αυτονομίας, επομένως μπορούν να υπολογίσουν εάν ένα EV μπορεί να φτάσει σε έναν καθορισμένο προορισμό χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Advertisement

Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, οι Google Maps μπορούν να προσθέσουν αυτόματα μια στάση φόρτισης σε μια διαδρομή ή να προτείνουν κοντινούς σταθμούς για πάρει το αυτοκίνητο την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Google Maps: Νέες «πράσινες» διαδρομές στους χάρτες (+video)
Νέα υπηρεσία «πράσινων διαδρομών» του Google Maps
Αλλαγές στο Google Maps για χαμηλότερο CO2