Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα υπηρεσία «πράσινων διαδρομών» του Google Maps

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα υπηρεσία «πράσινων διαδρομών» του Google Maps

ΝΕΑ

Νέα υπηρεσία «πράσινων διαδρομών» του Google Maps

ΝΕΑ

Με στόχο τον περιορισμό των ετήσιων εκπομπών CO2 κατά 1 εκατομμύριο τόνους, η Google στην υπηρεσία Google Maps, προσφέρει πλέον και «οικονομικές» προτάσεις διαδρομών.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις «πιο γρήγορες» και «χωρίς διόδια», στο Google Maps θα έχουμε και τις οικονομικότερες διαδρομές που θα έχουν «πράσινο» προφίλ για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Google είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει δυναμικά στις προσπάθειες για τη σωτηρία του πλανήτη και στο πλαίσιο της προώθησης των «πράσινων» μετακινήσεων, προχωράει σε μια επιλογή που έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Δεν ξέρουμε πόσοι θα επιλέγουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα αλλά στο Google Maps, οι προτεινόμενες διαδρομές για τον προορισμό που θα ζητούν οι χρήστες, θα περιλαμβάνουν μια ακόμα επιλογή.

Advertisement
Advertisement

Μετά τις εναλλακτικές που προτείνει ως «ταχύτερη», «χωρίς διόδια» κλπ., θα υπάρχει διαθέσιμη και η επιλογή της οικονομικότερης. Η εταιρεία τεχνολογίας λέει ότι θα κυκλοφορήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία στις ΗΠΑ πρώτα, με την Ευρώπη και τις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη να ακολουθούν αργότερα.

Η νέα αυτή «προέκταση» του Google Maps, χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI), καθώς και πληροφορίες από τις ΗΠΑ και το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL) του Υπουργείου Ενέργειας για να δείξει στους χρήστες την πιο «πράσινη» διαδρομή προς τον προορισμό τους. Η Google εκτιμά ότι η νέα λειτουργία θα μπορούσε να εξοικονομήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τόνους εκπομπών CO2 ετησίως, κάτι που ισοδυναμεί με την αφαίρεση 200.000 αυτοκινήτων από την κυκλοφορία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota μαζί με την Google επανεφευρίσκουν τα εγχειρίδια (+video)
HERE WeGo: Το… Google Maps της Huawei
Αλλαγές στο Google Maps για χαμηλότερο CO2

Advertisement

 

 

 

Advertisement