Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε μία συμμορία να κλέβει ένα Dodge Challenger SRT Hellcat (+video)

Ελλάδα 5:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε μία συμμορία να κλέβει ένα Dodge Challenger SRT Hellcat (+video)

ΝΕΑ

Δείτε μία συμμορία να κλέβει ένα Dodge Challenger SRT Hellcat (+video)

ΝΕΑ

Το Dodge Challenger SRT Hellcat είναι ένα από τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα επιδόσεων στις ΗΠΑ. Περιζήτητο για αγοραστές αλλά και για κλέφτες. Αυτή είναι  η «μοίρα» των αυτοκινήτων, που είναι αναγνωρίσιμα και επιθυμητά: Να μπαίνουν στο στόχαστρο συμμοριών και να γίνονται No1 στις κλοπές αυτοκινήτων .

Advertisement
Advertisement

 

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και καταγράφηκε στις 5:00 το πρωί της 25ης Αυγούστου στο Σικάγο και αρχικά δείχνει ένα λευκό Jeep Grand Cherokee SRT να μπαίνει σε πάρκινγκ και να σταθμεύει σε ένα σημείο ακριβώς δίπλα στο Hellcat.

Δύο μασκοφόροι βγαίνουν στη συνέχεια και ταυτόχρονα, ένας συνεργός τους σε ένα πορτοκαλί Dodge Challenger μπαίνει και αυτός στο χώρο στάθμευσης. Σταματά σε έναν κοντινό χώρο για να παρακολουθεί από κοντά τι θα γίνει. Σύντομα, ένα λευκό Audi e-tron μπαίνει και αυτό στο πάρκινγκ, το οποίο και αυτό ανήκει στην σπείρα.

Advertisement
Advertisement

Τα επόμενα λεπτά, οι κλέφτες καταφέρνουν να «σπάσουν» το μαύρο Challenger SRT Hellcat και είναι σε θέση να το βάλουν σε λειτουργία. Σύντομα, και τα τέσσερα οχήματα που εμπλέκονται στην ληστεία απομακρύνονται.

Είναι δύσκολο να πούμε τι εργαλεία χρησιμοποίησαν οι κλέφτες για να «ανοίξουν» το Dodge. Σίγουρα χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος από ό, τι έχουμε δει με πρόσφατες ηλεκτρονικές επιθέσεις να στοχεύουν οχήματα με συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί.

Advertisement

Οι ηλεκτρονικές παραβιάσεις γίνονται συχνά σε σπίτια ή αυτοκίνητα όπου οι κλέφτες χρησιμοποιούν μια συσκευή για να λαμβάνουν τα σήματα από το τηλεχειριστήριο του κεντρικού κλειδώματος του οχήματος ή του σπιτιού.

Αυτά τα σήματα στη συνέχεια μεταφέρονται σε μια δεύτερη συσκευή που επιτρέπει στους κλέφτες να ανοίξουν τις κλειδαριές  και να βάλουν σε λειτουργία τον κινητήρα (αν πρόκειται για αυτοκίνητο).

Advertisement

Η Dodge γνωρίζει τη δημοτικότητα του Challenger μεταξύ των… κλεφτών και παρουσίασε πρόσφατα ένα Enhanced Security Valet Mode που περιορίζει την δύναμη του αυτοκινήτου σε 2,8 ίππους. Εκτός αν (όπως συνηθίζουν στην Αμερική) ο σωστός τετραψήφιος κωδικός είναι κολλημένος με… post it  στην οθόνη infotainment.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πρωτιά» της Ελλάδας στις κλοπές αυτοκινήτων στην ΕΕ – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή είναι η Bentley του κυκλώματος με τις εικονικές κλοπές…
Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ κλέφτες αυτοκινήτων με high tech εξοπλισμό!

Advertisement