Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος Έλληνας αγόρασε τη συλλεκτική Lamborghini Aventador Ultimae;

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος Έλληνας αγόρασε τη συλλεκτική Lamborghini Aventador Ultimae;

ΝΕΑ

Ποιος Έλληνας αγόρασε τη συλλεκτική Lamborghini Aventador Ultimae;

ΝΕΑ

Το σπάνιο super car που θα παραχθεί σε μόλις 350 μονάδες (ως coupe) ταξινομήθηκε με ελληνικές πινακίδες. Η παράδοση έγινε στην αντιπροσωπίας της Lamborghini στην Ελλάδα και το Newsauto ήταν εκεί…

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκε στην αντιπροσωπεία της Lamborghini στην Ελλάδα (Trident Cars) μία συλλεκτική Aventador με την κωδική ονομασία Ultimae. Η συγκεκριμένη δεν είναι μία απλή Aventador καθώς θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Οι συνολικά 600 που θα περάσουν τη γραμμή παραγωγής θα διαχωριστούν σε 350 coupe και 250 cabrio και θα έχουν ένα χαρακτηριστικό που την καθιστά μοναδική.

Η Aventador Ultimae όπως λέει και η ονομασίας τη είναι η τελευταία δωδεκακύλινδρη Lamborghini καθώς μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής της, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα υβριδικά συστήματα μετάδοσης. Από πλευράς χαρακτηριστικών το V12 μηχανικό σύνολο των 6.5 λίτρων αποδίδει 780 ίππους, παράγει 720Nm ροπή και προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα. Η μετάδοση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς οι οποίοι έχουν εντυπωσιακές διαστάσεις ,255/30 -20 εμπρός και 355/25-21 πίσω.

Το Newsauto ήταν στην παράδοση του ιταλικού super car στον Δημήτρη Σγούρο. (από αριστερά: Δημήτρης Σγούρος, Γιώργος Λυμπεράκης και Βασίλης Σαρημπαλίδης)


Πρώτη και με ελληνικές πινακίδες

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη που πουλήθηκε στην Ελλάδα είναι η πρώτη Ultimae που παραδόθηκε σε Έλληνα. Έχει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και η τιμή της προ φόρων κυμαίνεται κοντά στα 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο το οποίο απέκτησε ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας πιανίστας του κλασικού ρεπερτορίου, Δημήτρης Σγούρος.

Οδηγίες από τον τεχνικό σύμβουλο της Trident Cars Γκαλάσο Τζιανφράνκο λίγο πριν την παράδοση

 

Ο γίγαντας του πιάνου Δημήτρης Σγούρος, στη θέση του οδηγού της συλλεκτικής Aventador Ultimae

Δημήτρης Σγούρος: Παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο

Advertisement

Τον έχουν χαρακτηρίσει ως «μουσικό φαινόμενο», «ελληνικό μύθο», «γίγαντα του πιάνου» και μπορείς ο καθένας να το αντιληφθεί αναζητώντας το όνομά του στο διαδίκτυο. Η ζηλευτή καριέρα του, μεταφράζεται σε πάνω από 4 δεκαετίες στο εξωτερικό, περισσότερες από 4.500 παραστάσεις, συνεργασίες με τους μεγαλύτερους μαέστρους και ορχήστρες του κόσμου και φυσικά δισκογραφία και βιντεογραφία. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Έχει πάει σε ελληνικό σχολείο και Πανεπιστήμιο και έχει σπουδάσει αστροφυσική στην Οξφόρδη.

Η επιλογή της Lamborghini έγινε καθώς η συγκεκριμένη είναι αυτή που θα μείνει στην ιστορία και θα ολοκληρώσει τον κύκλο των αμιγώς θερμικών V12 κινητήρων της ιταλικής φίρμας. Ωστόσο και όπως θα τον ακούσετε να λέει στο αποκλειστικό video του Newsauto, το ρόλο τους έπαιξαν και οι άνθρωποι της Lamborghini και ιδίως ο Γιώργος Λυμπεράκης, ο μαέστρος της εισαγωγικής εταιρείας Lamborghini στην Ελλάδα για πολλές δεκαετίες.

Να ξεχωρίζουμε τον χαρακτήρα με τη αξία του ταλέντου

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης συζητήσαμε μαζί του και διαπιστώσαμε την απλότητα που τον διακατέχει. Τον ρωτήσαμε πολλά πράγματα αλλά και επικεντρωθήκαμε στο μυστικό της επιτυχίας για μία διεθνή καριέρα:

«Πρέπει να είσαι γεννημένος για να πετύχεις επαγγελματικά και να έχεις το θείο χάρισμα. Ωστόσο για να διατηρείσαι στην κορυφή για πολλές δεκαετίες είναι τρομερά δύσκολο» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να διαχωρίσει τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου από το ταλέντο του: «Στην τέχνη βλέπω την αξία που έχει κάποιος άνθρωπος ανεξαρτήτου χαρακτήρα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Η Lamborghini Aventador Ultimae είναι ένα έργο τέχνης…

Πρέπει να έχουμε ελεύθερο χρόνο

Σημαντικό επίσης στοιχείο για κάθε άνθρωπο είναι και ο ελεύθερος χρόνος: «Οφείλεις και έχεις χρέος στον εαυτό σου να αφήνεις και ελεύθερο χρόνο. Να ξεκουράζεται το μυαλό και το σώμα».

Advertisement

Απολαύστε την πρώτη Lamborghini Aventador Ultimae που παραδόθηκε στην Ελλάδα και την αποκλειστική συνέντευξη του Δημήτρη Σγούρου:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ταξινομήθηκε με ελληνικές πινακίδες η σπάνια Lamborghini Aventador Ultimae
Επίσημο: Η Ferrari 296 GTS (+video)
Στην Ελλάδα η διθέσια Jaguar F-Type των 575 ίππων – Πόσο κοστίζει;