Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ταξινομήθηκε με ελληνικές πινακίδες η σπάνια Lamborghini Aventador Ultimae

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ταξινομήθηκε με ελληνικές πινακίδες η σπάνια Lamborghini Aventador Ultimae

ΝΕΑ

Ταξινομήθηκε με ελληνικές πινακίδες η σπάνια Lamborghini Aventador Ultimae

ΝΕΑ

Παραδόθηκε η πρώτη και μία από τις σπάνιες Lamborghini. Η συγκεκριμένη είναι μία από τις τελευταίες με V12 χωρίς υβριδική τεχνολογία. Την αγόρασε Έλληνας καλλιτέχνης παγκοσμίου φήμης.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini Aventador στην έκδοση Ultimae δεν είναι μία απλή Aventador. Πρόκειται για μία συλλεκτική Lamborghini η οποία θα παραχθεί σε 600 μονάδες. Από αυτές, οι 350 θα αφορούν την έκδοση coupe και οι 250 την ανοιχτή εκδοχή του ιταλικού super car.

Ωστόσο η συγκεκριμένη θα μείνει στην ιστορία ως η τελευταία δωδεκακύλινδρη Lamborghini καθώς μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής της θα κάνουν την εμφάνισή τους τα υβριδικά συστήματα μετάδοσης.

Advertisement
Advertisement

Επιδόσεις που ζαλίζουν

Η Aventador Ultimae βασίζεται στην SVJ και διαθέτει 10 επιπλέον ίππους. Συγκεκριμένα, το V12 μηχανικό σύνολο με χωρητικότητα 6.498 κ.εκ. αποδίδει 780 ίππους και παράγει 720 Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών και των επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά την κατανομή βάρους, είναι στο 43/57 εμπρός – πίσω ενώ η αναλογία κιλά/ίππο είναι στο 1.98.

Επιβλητική σε όλα της
Advertisement

Η επιβλητική Lamborghini έχει μήκος λίγο παραπάνω από τα 4.8 μέτρα ενώ το πλάτος της αγγίζει τα 2.27 (με καθρέπτες). Το βάρος της είναι στα 1.550 κιλά ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς.

Ζαλάδα… προκαλούν ακόμα και οι διαστάσεις των ελαστικών που είναι 255/30 R20 εμπρός και 355/25 R21 πίσω.

Advertisement

Το newsauto ήταν στην παράδοση

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto, η σπάνια έκδοση που είναι και από τις πρώτες που έχουν παραχθεί στον κόσμο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της εισαγωγικής εταιρείας Trident Cars.

Ήδη η συγκεκριμένη Lamborghini Aventador Ultimae με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας παραδόθηκε στον Έλληνα ιδιοκτήτη και κοσμεί τους ελληνικούς δρόμους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεπούλησε η Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae
Στην Ελλάδα η διθέσια Jaguar F-Type των 575 ίππων – Πόσο κοστίζει;
Η Ferrari δοκιμάζει νέο V12 στη Roma (+video)