Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο, τελικά, θα είναι το μέλλον της Seat;

Ελλάδα 0:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο, τελικά, θα είναι το μέλλον της Seat;

ΝΕΑ

Ποιο, τελικά, θα είναι το μέλλον της Seat;

ΝΕΑ

Είναι σαφές ότι το λαμπερό μέλλον ανήκει στην CUPRA, αλλά την παραδοσιακή Seat, δεν πρέπει να την ξεγράψουμε.

Advertisement
Advertisement

Όταν στις αρχές Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο του Mobility Show στο Μόναχο, ο διευθύνων σύμβουλος του VW Group, Thomas Schäfer, δήλωνε ότι «το μέλλον της Seat είναι η CUPRA», η πρώτη σκέψη ήταν ότι μπαίνουν οι τίτλοι τέλους για την ιστορική ισπανική φίρμα.

Δύο μήνες αργότερα, ο επικεφαλής και των δύο εταιρειών, Wayne Griffiths, επιβεβαιώνει ότι το… ισχυρό παιδί της οικογένειας είναι η CUPRA, αλλά δίνει και μια άλλη διάσταση, που καθιστά σαφές ότι με τη μητρική Seat, δεν τελειώνουμε εδώ!

«Αυτό που θα συμβεί στη Seat μακροπρόθεσμα εξαρτάται, φυσικά, από την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Griffiths. Η Seat θα μπορούσε επίσης να αναλάβει το ρόλο μιας φθηνής μάρκας εισαγωγικού επιπέδου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Τουλάχιστον αυτός θα ήταν ο στόχος μου», κατέληξε, πετώντας ουσιαστικά το… μπαλάκι στο VW Group, για το ρόλο που θα θελήσει να δώσει στη μάρκα, εντός του ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Επί του παρόντος, η Seat θα επικεντρωθεί στην ανανέωση εμβληματικών μοντέλων της, όπως το Ibiza, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, έχοντας ακόμα το χρονικό περιθώριο να «παίξει» με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

«Σίγουρα έχουμε χρόνο μέχρι το 2035, για να μην μπορούμε πλέον να πουλάμε οχήματα με εκπομπές ρύπων. Και θα υπάρξει μεγάλη ανάπτυξη από τώρα έως το 2035», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της Seat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Seat τωρα και μετά Cupra
Μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών από τη SEAT
ο Cupra Ateca με δύο νέες εκδόσεις