ΝΕΑ

Ποιο Made in Turkey εξάρτημα υπάρχει σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα;

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο Made in Turkey εξάρτημα υπάρχει σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Ποιο Made in Turkey εξάρτημα υπάρχει σε όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Περήφανοι δηλώνουν οι γείτονες, οι οποίοι προμηθεύουν μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως –  Ποιες είναι οι βλέψεις τους.

Advertisement
Advertisement

Ισχυρό είναι το αποτύπωμα της Τουρκίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, δεδομένου ότι αποτελεί έναν εκ των μεγαλύτερων εξαγωγέων οχημάτων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα μάλιστα, με το ειδησεογραφικό Μέσο dailysabah, υπάρχει ένα Made in Turkey εξάρτημα που χρησιμοποιείται από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες, με αποτέλεσμα να ενσωματώνεται σε εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Πρόκειται για μία κόρνα, η οποία κατασκευάζεται από την εταιρεία Seger. Η τελευταία εδρεύει στην περιφέρεια της Προύσας στη Βορειοδυτική Τουρκία, ένα μέρος που χαρακτηρίζεται συχνά ως η «αυτοκινητική πρωτεύουσα» της γείτονας.

Advertisement
Advertisement

Η Seger κατασκευάζει την κόρνα για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, προμηθεύοντας κολοσσιαίες εταιρείες όπως είναι οι Audi, VW, Mercedes, Renault, Citroen, Peugeot, Hyundai, Opel και Ford.

Πλέον η Seger έχει ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους, καθώς αποβλέπει στο να αναδειχθεί στον βασικό προμηθευτή για τη συντριπτική πλειονότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1981 και έκτοτε έχει παράγει σχεδόν 110 εκ. κόρνες, το 80% εκ των οποίων έχει σταλεί σε περίπου 70 χώρες. Στο εργοστάσιο της Προύσας εργάζονται 200 άνθρωποι, και πέρα από κόρνες κατασκευάζει εξαρτήματα τόσο για τρένα όσο και για πλοία.

Παράλληλα, έχει εξοπλίσει και το Tesla Roadster, το οποίο το 2018 έγινε το πρώτο όχημα εδάφους που στάλθηκε στο διάστημα μέσω της SpaceX.

Advertisement

«Δεν έχουμε πολλούς ανταγωνιστές. Την “πίτα” μοιράζονται μόλις τρεις εταιρείες στην Ευρώπη και 10 με 12 παγκοσμίως», ανέφερε ο επικεφαλής της Seger, Selim Baykal.

«Είμαστε η μεγαλύτερη δύναμη στα ηλεκτρικά. Παράγουμε κόρνες για τις Tesla και Xpeng», πρόσθεσε ο Baykal μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.

H Seger θα προμηθεύει με το δημοφιλές εξάρτημά της και την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών, TOGG, μια κοινοπραξία 5 τουρκικών εταιρειών-κολοσσών (Anadolu, BMC, Kok, Turkcell και Zorlu).

Advertisement

Η TOGG απολαμβάνει την ακλόνητη στήριξη του Τούρκου Προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, και στοχεύει στο λανσάρισμα πέντε ηλεκτρικών έως και το 2030 – με αφετηρία ένα SUV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τουρκία: Στο λαό πατάτες στον Πρόεδρο λιμουζίνες
Ποιοι ημιαγωγοί; Τα τουρκικά αυτοκίνητα ανθίζουν!
TOGG: Προσηλυτίζει τους Τούρκους στα ηλεκτρικά