Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο «καθαρόαιμο» εκτός δρόμου το νέο Mini Countryman

Ελλάδα 17:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο «καθαρόαιμο» εκτός δρόμου το νέο Mini Countryman

ΝΕΑ

Πιο «καθαρόαιμο» εκτός δρόμου το νέο Mini Countryman

ΝΕΑ

Μεγαλύτερο, με πολλές επιλογές σε συστήματα κίνησης αλλά και με ενισχυμένα τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του θα είναι το νέο Mini Countryman.

Advertisement
Advertisement

Η MINI έδωσε στην δημοσιότητα άλλη μια εκτενή συλλογή teaser φωτογραφιών για το επερχόμενο Countryman τρίτης γενιάς, παρουσιάζοντας το γνωστό καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, αν και αυτή τη φορά σε ένα ξεχωριστό σκηνικό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μετέφερε το SUV στα Χάιλαντς της Σκωτίας, θέλοντας να να αναδείξει τις εκτός δρόμου ικανότητές του κατά τις τελευταίες φάσεις εξέλιξης, λίγο πριν από το επίσημο λανσάρισμά του.

Για αυτή την εκτός δρόμου επίδειξη, η MINI επέλεξε ένα πρωτότυπο του Countryman εξοπλισμένο με το σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Advertisement
Advertisement

Αν και η αυτοκινητοβιομηχανία απέφυγε να προσδιορίσει το ακριβές σύστημα κίνησης, η “ανοιχτή” μάσκα υποδηλώνει την παρουσία ενός βενζινοκίνητου Countryman S.

Για να αντιμετωπίσει σενάρια που περιλαμβάνουν χαλίκι, πέτρες και διασχίσεις ποταμών, το Countryman έχει ένα σετ off road ελαστικών της Grabber με ειδικό πέλμα και μεγάλο προφίλ. Από τις μετατροπές που έχουν ενδιαφέρον είναι ένα φως LED στην οροφή στο συγκεκριμένο όχημα δοκιμής.

Η MINI υπογράμμισε τον “ευρύχωρο χώρο αποσκευών” του μοντέλου, ικανό να φιλοξενήσει εξοπλισμό για “εκτεταμένες πεζοπορίες” όπως αναφέρει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Countryman έχει μήκος 13 εκατοστά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, διαθέτοντας μήκος 4.429 μέτρα.

Advertisement

Μέχρι στιγμής, η MINI δεν έχει αποκαλύψει τις προδιαγραφές για τη σειρά Countryman με κινητήρα εσωτερικής καύσης, αν και μάλλον θα ακολουθεί τα βήματα της BMW X1, εξαιρουμένης της plug-in υβριδικής παραλλαγής που θα καταργηθεί σταδιακά.

Advertisement

Ωστόσο, έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για τις δύο ηλεκτρικές εκδόσεις που πρόκειται να λανσαριστούν. Το Countryman E θα διαθέτει έναν μοναδικό ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει 191 ίππους, ενώ το Countryman SE ALL4 θα φιλοξενεί διπλούς ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν 313 ίππους.

Και στις δύο περιπτώσεις, η ισχύς προέρχεται από ένα πακέτο μπαταριών 64,7 kWh, παρέχοντας μέγιστη αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Η παραγωγή του MINI Countryman τρίτης γενιάς αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2023 στις εγκαταστάσεις του BMW Group στη Λειψία της Γερμανίας, όπου κατασκευάζονται και τα αδελφά μοντέλα X1/iX1. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό σηματοδοτεί την πρώτη περίπτωση παραγωγής ενός μοντέλου με την επωνυμία Mini επί γερμανικού εδάφους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Mini Countryman: Πάει με «χίλια» στην πίστα! (+video)
Ποια εταιρεία χρησιμοποιεί μπουκάλια PET και ρετάλια μοκετών;
Countryman: Το πιο XXL MINI