Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρεία χρησιμοποιεί μπουκάλια PET και ρετάλια μοκετών;

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρεία χρησιμοποιεί μπουκάλια PET και ρετάλια μοκετών;

ΝΕΑ

Ποια εταιρεία χρησιμοποιεί μπουκάλια PET και ρετάλια μοκετών;

ΝΕΑ

Ολοένα και περισσότερο οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να πετύχουν μειωμένες εκπομπές ρύπων με στόχο να κατασκευάζουν πιο «πράσινα» αυτοκίνητα…

Advertisement
Advertisement

Η ανακύκλωση αλλά και η μείωση των εκπομπών ρύπων είναι δύο πράγματα που απασχολούν όλον τον πλανήτη και φυσικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ολοένα και περισσότερο, τα εργοστάσια αυτοκινήτων αυξάνουν το ποσοστό των υλικών που ανακυκλώνονται ενώ συνεχώς επενδύουν τεράστια ποσά με σκοπό να μειώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις εκπομπές ρύπων τόσο των ίδιων των αυτοκινήτων που παράγουν όσο και των εργοστασίων.

Μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι και το BMW Group με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του εργοστασίου της Λειψίας. Στις εγκαταστάσεις του «πράσινου εργοστασίου», όπως το έχουν χαρακτηρίσει, έχουν τοποθετηθεί τέσσερις ανεμογεννήτριες ύψους 190 μέτρων, που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν σε ετήσια βάση πάνω από 20 GWh ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά στην αποθήκευση της ενέργειας που παράγεται από αυτές τις ανεμογεννήτριες.

Στη… «φάρμα των μπαταριών» χρησιμοποιούνται έως και 700 μπαταρίες υψηλής τάσης δεύτερης ζωής από οχήματα BMW i3. Με την αποθήκευση της ενέργειας σε αυτές τις μπαταρίες, η τοπική διαχείριση της ενέργειας μπορεί να βελτιστοποιηθεί και το ηλεκτρικό δίκτυο να διατηρηθεί σταθερό.

Advertisement
Advertisement

Ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα

Η «πράσινη εξέλιξη» δεν αφορά μόνο στο εργοστάσιο αλλά και στα ίδια τα αυτοκίνητα. Το νέο MINI Countryman για παράδειγμα, θα έχει ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα και αυτό θα αφορά διάφορους τομείς του μοντέλου. Συγκεκριμένα, οι επιφάνειες του ταμπλό, του τιμονιού, της επένδυσης οροφής και του δαπέδου του οχήματος, καθώς και τα πατάκια θα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που προέρχεται από μπουκάλια ΡΕΤ και ρετάλια μοκετών.

Αυτή η υψηλής ποιότητας και άνετη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα παραδοσιακά υλικά μειώνει τις εκπομπές CO2 στην αλυσίδα αξίας έως και 85%.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως η έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2023 και σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ένα μοντέλο MINI θα κατασκευάζεται στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθυστερεί και άλλο η άφιξη του Honda Civic Type R
Σοκάρει η τιμή της κορυφαίας Mercedes S-Class
Οδηγούμε τη BMW M3 Touring xDrive στη Σλοβενία

Advertisement