Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το πιο sexy… ρεζερβουάρ βενζίνης στον κόσμο;

Ελλάδα 6:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το πιο sexy… ρεζερβουάρ βενζίνης στον κόσμο;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το πιο sexy… ρεζερβουάρ βενζίνης στον κόσμο;

ΝΕΑ

Για εκείνους που αγαπούν παθολογικά το αυτοκίνητο, υπάρχουν και καλλιστεία για το πιο ξεχωριστό ρεζερβουάρ καυσίμου στην αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η Koenigsegg, η διάσημη σουηδική εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων, παρουσίασε για άλλη μια φορά μία καινοτόμα ιδέα, αυτή τη φορά στον τομέα του σχεδιασμού του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Ενώ οι περισσότεροι λάτρεις των αυτοκινήτων σπάνια σκέφτονται τις δεξαμενές καυσίμων πέρα από τον χρηστικό τους σκοπό, η Koenigsegg έχει φέρει επανάσταση σε αυτό το καθημερινό εξάρτημα για τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως το CCX, το Regera και το Agera.

Σε αντίθεση με τις τυπικές δεξαμενές καυσίμων που βρίσκονται στα αυτοκίνητα δρόμου, οι οποίες είναι συχνά βασικά πλαστικά δοχεία που έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν με ασφάλεια τα καύσιμα, η προσέγγιση της Koenigsegg είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη.

Advertisement
Advertisement

Αντί να επιλέξει συμβατικά υλικά ή αγωνιστικού τύπου κατασκευές, η Koenigsegg έχει κατασκευάσει δεξαμενές αλουμινίου που είναι περίτεχνα ενσωματωμένες με το ανθρακονημάτινο σκάφος των hypercars της.

Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός όχι μόνο διασφαλίζει τη δομική ακεραιότητα αλλά και ενισχύει την ασφάλεια και τις επιδόσεις.

Advertisement

Ο πρώην μηχανικός της Koenigsegg, Jon Gunner, έριξε φως σε αυτή την πρωτοποριακή προσέγγιση, εξηγώντας ότι τα παραδοσιακά συστήματα δεν ήταν κατάλληλα λόγω των ανησυχιών για την έγκριση τύπου των πολύ ιδιαίτερων αυτοκινήτων της.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η Koenigsegg προσάρμοσε έξυπνα τη δεξαμενή αλουμινίου στον ανθρακονημάτινο σωλήνα χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα, προσαρμόζοντας τους διαφορετικούς ρυθμούς διαστολής των δύο υλικών.

Advertisement

Το ρεζερβουάρ ουσιαστικά “επιπλέει” μεταξύ του άνω και του κάτω τμήματος του πλαισίου από ανθρακόνημα, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται ένα από τα ελάχιστα Koenigsegg Regera
Η μοναδική στο είδος της Koenigsegg Gemera V8 (+video)
Το Czinger 21C V Max κάνει την Koenigsegg να τρέμει

 

Advertisement